Werknemer

Alle medewerkerinformatie overzichtelijk op één plek

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werknemers

Op de werknemerkaart vind je alle aan een werknemer gekoppelde informatie van een specifieke werknemer. Een werknemer is in loondienst en heeft derhalve een contract. Het aanmaken van een werknemer wordt hier beschreven. Voor ZZP-ers houden we alle informatie bij in een andere kaart; de inhuurkrachtkaart.

De werknemerkaart bestaat, net als de meeste kaarten in LIFT, uit hoofd- en detailtabbladen waarin je verschillende informatie over de werknemer of gekoppelde gegevens ziet. Vaak is het zo dat als de gebruiker klikt op een regel in een hoofdtabblad dat dan een detailtabblad met extra informatie wordt geopend onderin de kaart.

Het detailtabblad is vaak ook de plek waar de informatie kan worden aangepast.

Welke hoofd- en detailtabbladen wel of niet zichtbaar zijn wordt bepaald door de aan de gebruiker gekoppelde rechten.

Hoofdtabbladen:

Detailtabbladen:

Tabblad Basis

Op het basistab van de medewerker krijg je een algemeen overzicht van de gegevens van de werknemer. Denk dan bijvoorbeeld aan de NAW gegevens, de aan de werknemer gekoppelde aanvragen, projecten en taken, algemene werknemerinformatie en contract- en CV informatie.

Tabblad Voordrachten

Bij voordrachten zie je een overzicht van aanvragen, projecten en taken waar de werknemer op is voorgedragen. Het overzicht heeft, afhankelijk van de rechten van de gebruiker, de volgende opties:

Bij aanvinken van deze checkbox worden gearchiveerde voordrachten op aanvragen, projecten en taken ook weergegeven in het overzicht

Exporteer de getoonde lijst naar Microsoft Excel

Daarnaast zie je op dit tabblad ook de vacatures waar de werknemer voor is geselecteerd. Lees hier meer over hoe je een medewerker voordraagt op een aanvraag, project of taak.

Tabblad Checklist

Het checklisttabblad zal enkel getoond worden wanneer de checklist voor werknemers zijn ingericht in opzoeklijstbeheer.

De checklist gebruik je om aan te geven of bepaalde acties al uitgevoerd zijn op de werknemer. Het is ook mogelijk om aantekeningen bij een item te plaatsen.

Tabblad Kennis

Op het 'kennis' tab kun je de inzetbaarheid, kennis en vaardigheden van een medewerker vastleggen. Voor alle groepen geldt dat items in een groep vallen. Inrichting van de groepen en items binnen inzetbaarheid, kennis en vaardigheden gebeurt vanuit opzoeklijstbeheer.

Door op de bolletjes te klikken geef je aan of de medewerker beginner, ervaren, zeer ervaren of juist expert is. Achter een item kan met de checkbox worden aangeven of een werknemer voor dit item de ambitie heeft om verder te groeien.

Stel dat er een opdracht binnenkomt voor een medewerker met bepaalde vaardigheden kun je deze matchen op inzetbaarheid, kennis en vaardigheden. LIFT kent vele mogelijkheden voor het matchen van het personeel en wordt in het artikel matching verder toegelicht.

Tabblad Opleidingen

Het 'opleidingen' tab gebruik je om de opleidingen, cursussen en diploma's van een werknemer vast te leggen. Indien een diploma/certificaat een looptijd heeft met een verloopdatum zou je dat hier ook aan kunnen geven. Je kan databewaking inrichten om bijvoorbeeld geattendeerd te worden op het verlopen van bepaalde certificeringen van je medewerkers. Daarnaast kan je op dit tabblad ook gegevens registreren over de vervoersmogelijkheden van de werknemer.

Bij dit tabblad horen ook de detailtabbladen 'Cursussen' en 'Diploma's'.

Tabblad P&O

In het 'P&O' tab vind je meer persoonsinformatie over de werknemer. Je ziet hier bijvoorbeeld de contracthistorie van een medewerker, daarnaast kun je hier ook een nieuw contract aanmaken danwel een contractmutatie doorvoeren.

Verder kan je de werknemer hier koppelen aan een urenmanager of HR medewerker.
Deze manager kan dan de uren controleren en/of vakantieverzoeken van de werknemer beoordelen.

Tabblad Objecten

Bij het tabje 'objecten' zie je welke objecten aan de medewerker gekoppeld zijn, hier kun je eventueel op doorklikken om deze te beheren of wijzigen. Wij kennen 4 typen objecten, namelijk de auto, computers, sleutels en telefoons. In de collectie objecten vertellen wij meer over de mogelijkheden van de objecten.

Functies op de werknemerkaart

De werknemerkaart heeft verschillende algemene- en kaartspecifieke functies.

Algemene functies:

Openstaande wijzigingen in de kaart definitief doorvoeren

Openstaande wijzigingen ongedaan maken

De gegevens van de kaart verversen

De werknemer archiveren. Als er nog uren en/of projecten open staan bij de medewerker zal LIFT hier een melding van geven.

Wanneer de kaart onderdeel is van een selectie van kaarten navigeer je met deze knop naar de vorige kaart

Wanneer de kaart onderdeel is van een selectie van kaarten navigeer je met deze knop naar de volgende kaart

Kaartspecifieke functies:

Afhankelijk van de rechten van de gebruiker en de vastgezette kaartspecifieke functies ziet de gebruiker meer of minder van onderstaande functies:

Werknemer terugzetten naar potentiële werknemer.

Een nieuw contract aan de werknemer koppelen of het huidige contract muteren

Nieuw document koppelen. Deze knop is enkel zichtbaar wanneer documentsjablonen gedefinieerd zijn op het werknemerkaarttype en de huidige gebruiker recht heeft op één of meerdere documentsjablonen. Documenten worden zichtbaar in het contactoverzicht van de werknemer

Nieuwe e-mail verzenden. Deze knop is enkel zichtbaar wanneer e-mailsjablonen gedefinieerd zijn op het werknemerkaarttype en de huidige gebruiker recht heeft op één of meerdere e-mailsjablonen. Verzonden e-mail wordt zichtbaar in het contactoverzicht van de werknemer

Start een kaartrapportage over deze (selectie van) werknemerkaart(en).
Enkel wanneer een gebruiker recht heeft op één of meerdere rapporten of rapportbeheer is deze knop zichtbaar

Start kaartspecifieke acties. Hier kan je kiezen voor documentsjabloonbeheer en e-mailsjabloonbeheer. De acties zijn rechtafhankelijk beschikbaar

Detailtabblad beheer. Je kan detailtabbladen openen door te klikken op relevante samenvattingen in de hoofdtabbladen of je kan ze via detailtabbladbeheer openen. Daarnaast kan je snel alle detailtabbladen openen of sluiten of via de detailtabblad manager vastzetten aan de kaart. Een volgende keer openen van de kaart zal dan de gepinde detailtabbladen ook direct openen

Open de helppagina van deze kaart

Knoppenbalkbeheer. Hier kan je aanvinken welke van de kaartspecifieke functies direct als knop boven de kaart staan. Daarnaast kan je vanuit dit menu minder vaak gebruikte acties starten.