Checklist

Check-check-dubbelcheck

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Checklists

Met een checklist kan je eenvoudig vastleggen of bepaalde acties of controles zijn uitgevoerd. Per kaarttype waarop checklists zijn gedefinieerd kan je andere checks vastleggen. Zijn er voor een kaarttype meerdere statussen dan kan je aangeven wat je binnen die kaartstatus met een checklist-item mag doen. Checklist-items binnen een checklist kunnen worden opgedeeld in zelf in te stellen categorieën. Configuratie van checklists gebeurt vanuit opzoeklijstbeheer.

Op veel hoofdkaarten van LIFT kan je gebruikmaken van checklists. Ondersteunde kaarten voor checklists zijn:

• Sollicitant-, potentiële werknemer-, werknemer- en inhuurkrachtkaarten

• Leads, aanvragen en projecten

• Potentiële klanten, klanten en contactpersonen

Het Checklist-hoofdtabblad op een kaart is pas zichtbaar als voor die kaart een checklist met items gedefinieerd is in opzoeklijstbeheer.

Configuratie van checklists

De configuratie van checklists gebeurt in opzoeklijstbeheer. Opzoeklijstbeheer is te starten door

1. Navigeer naar de startpagina. Klik, via de donkere snelkoppelingbalk aan de linkerkant van het scherm, op de knop het met huisje

2. Bovenin in de kop van de kaart zie je nu het 'Acties...' veld

3. Typ hier 'Opzoeklijstbeheer' en kies hier 'Instelling - opzoeklijstbeheer'

Uiteraard dient de gebruiker wel het recht te hebben om opzoeklijstbeheer te starten.

De checklist voor medewerkers, projecten en klantrelaties zijn te vinden in gelijkgenoemde categorieën in opzoeklijstbeheer. In de groep 'Algemeen' kunnen de checklistcategorieën gedefinieerd worden.

In de 'Tekst' kolom wordt de checklist-itemnaam ingevoerd.

Bij de verschillende typen kaarten kan aangegeven of en hoe een bepaald checklist-item getoond gaat worden:

• Niet tonen: Door het item op niet tonen te zetten zal dit item niet actief zijn op dit kaarttype en daar dus niet selecteerbaar zijn

• Enkel tonen: Door het item op enkel tonen te zetten zie je de status van dit item, maar kan deze niet aangepast worden

• Wijzigbaar: Alleen een wijzigbaar item kan op de kaart aan- en/of uitgevinkt worden.

D.m.v. de 'Categorie' kolom kan het huidige item in een bepaalde categorie worden ingedeeld.

Checklist in de kaart

Wanneer de gebruiker voldoende rechten heeft op het checklist hoofdtabblad van een kaart kan de gebruiker checklists muteren. Bij het aanvinken van een item zal automatisch het 'Check informatie' detailtabblad worden geopend.

Dit automatisch geopende detailtablad geeft aanvullende informatie het geselecteerde item. Zo is te zien welke gebruiker het item heeft aangevinkt en wanneer. Daarnaast kan in het aantekeningenveld nog extra informatie worden vastgelegd en kan een geldig t/m datum worden geregistreerd.

Deze geldig t/m datum kan bijvoorbeeld bewaakt worden via het 'Databewakingswidget'.