Opzoeklijstbeheer

Wat zijn opzoeklijsten en hoe gebruik je deze?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Opzoeklijsten

Opzoeklijsten zijn de openklapbare keuzelijstjes met voorgedefinieërde waarden die te vinden zijn op vrijwel alle kaarten in LIFT. Denk bijvoorbeeld aan het selecteren van een accountmanager bij een klant, de functie waarop een medewerker heeft gesolliciteerd of de vestiging van een project :

Het beheer van opzoeklijsten

LIFT bevat vele opzoeklijsten. De initiële inrichting van opzoeklijsten gebeurt vaak tijdens de onboarding en wordt uitgevoerd door - en in iedergeval in samenspraak met - een consultant van LIFT. Na de implementatie kan het gewenst zijn om zelf deze opzoeklijsten te beheren door items toe te voegen, te archiveren, te verwijderen of te hernoemen.

Een specifieke opzoeklijst kan vanuit de kaart beheerd worden door op de '...' knop te klikken direct achter de opzoeklijkst en de optie 'Opzoeklijst beheren' te selecteren.

Wil je meerdere opzoeklijsten beheren dan start je opzoeklijstbeheer. Opzoeklijstbeheer is te starten door:

1. Navigeer naar de startpagina. Klik, via de donkere snelkoppelingbalk aan de linkerkant van het scherm, op de knop het met huisje

2. Bovenin in de kop van de kaart zie je nu het 'Acties...' veld

3. Typ hier 'Opzoeklijstbeheer' en kies hier 'Instelling - opzoeklijstbeheer'

Uiteraard dient de gebruiker het recht te hebben om opzoeklijstbeheer te starten.

Opzoeklijsten zijn gecategoriseerd in overzichtelijke onderdelen van het systeem. Klap de categorieën open om de opzoeklijsten binnen een categorie te bewerken.

In de opzoeklijst zijn de functies beschikbaar:

Het huidige item is geen standaardwaarde bij het aanmaken van een nieuwe kaart

Het huidige item is een standaardwaarde bij het aanmaken van een nieuwe kaart

Plaats de gearchiveerde items onderaan in de volgorde

Voeg een nieuw item toe aan de opzoeklijst

Verwijder het item van de huidige regel. Dit kan alleen wanneer er in geen enkele kaart gerefereerd wordt naar dit item

Archiveer het huidig geselecteerde item. Het item kan dan niet meer geselecteerd worden in kaarten. Kaarten die referenties hebben naar dit item kunnen de gearchiveerde waarde nog wel tonen in de opzoeklijst

Haal een gearchiveerd item weer terug uit het archief. Het item is dan weer beschikbaar als keuze

Verplaats het huidige item lager in de sorteervolgorde van de opzoeklijst

Verplaats het huidige item hoger in de sorteervolgorde van de opzoeklijst

Wanneer een item gearchiveerd is kan je met deze functie alle plekken waar naar dit item wordt verwezen vervangen door een ander item in de opzoeklijst. Na het uitvoeren van deze actie is het dan mogelijk om het item te verwijderen