Beschikbaarheid en rooster

Beschikbaarheid en roosters

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Gisteren bijgewerkt

Detailtabblad Beschikbaarheid

In dit tabblad kan de werknemer-beschikbaarheid worden bekeken en aangepast. Het detailtabblad kan geopend worden door op de netto beschikbaarheid te klikken op het basistabblad van de medewerkerkaart of via de pinknop - 'Open detailtabblad'.

Beschikbaarheid kan op verschillende niveaus worden aangegeven:

  • Een 'Beschikbaarheid vanaf' datum. Dit is de meest minimale manier van registeren van de beschikbaarheid van een medewerker. Wanneer de datum 'Beschikbaar vanaf' leeg is dan is de medewerker niet beschikbaar voor een project. Bij een ingevulde 'Beschikbaar vanaf' datum zie je wanneer de medewerker wel (weer) kan worden ingezet op een nieuwe opdracht.

  • Een 'Standaard beschikbaarheid' is een vast aantal uren per week/maand. Hiermee geef je globaal aan dat iemand een x aantal uur per week ingezet zou kunnen worden.

  • Beschikbaarheid door het definiëren van een rooster.

  • Beschikbaarheid in een variabel aantal uren per week/maand.

  • Beschikbaarheid op basis van contractnorm. Ga hiervoor naar de week/maandplanning en ga met de muis naar de bruto planning. Nu verschijnt er een '...' knop waarmee de planningmagiër kan worden gestart. Kies in deze magiër voor 'Gebruik contractnorm'.

Roosters

Daarnaast kan je voor de medewerker een beschikbaarheid in uren per week/maand opgeven in de vorm van een rooster. Klik op de 'Rooster wijzigen' knop om van een bepaalde startdatum t/m een bepaalde einddatum een rooster in te geven door het aantal uur per dag in te vullen. De einddatum mag eventueel leeggelaten worden.

Voeg een nieuw rooster toe met een nieuwe start- en einddatum met een x wekelijks rooster. De einddatum mag eventueel leeggelaten worden.

Binnen het huidige rooster kan je een patroon van meerdere weken definiëren. Voeg een nieuwe roosterweek toe.

Verwijder een rooster-regel

Wanneer met de muis achter de looptijd van het rooster te navigeren verschijnt de optie om een volledig rooster te verwijderen

Na aanpassen van het beschikbaarheidsrooster kan direct de bruto beschikbaarheid in de planning worden bijgewerkt.

Was dit een antwoord op uw vraag?