Widgets - Databewaking

Krachtige widget voor bewaken van processen d.m.v. automatische selecties

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de databewakingswidget is het mogelijk om periodiek een verzameling van één of meer selecties uit te voeren. De selectieregel wordt dan (optioneel) getoond in de widget wanneer de selectie één of meer resultaten oplevert. Door aan deze widget selecties toe te voegen op data die je wilt bewaken houdt je grip op specifieke processen die je wilt monitoren.

De databewakingregels van selecties worden beheerd in databewaking beheer

Deze widget kan je toevoegen aan een startpagina-definitie welke je eenvoudig kan configureren. Gebruik je de widget voor meerdere startpagina's dan is het raadzaam er een gedeeld widget van te maken.

Configuratie

Opties

Titel

Hier kan de titel van de widget worden aangepast. Standaard is dit 'Databewaking'.

Navigeren naar

In 'Navigeren naar' kan het navigatiegedrag bij klikken op de regel worden ingesteld. Dit is direct naar de selectie van 'Kaart'en, een 'Overzicht' van de selectie of 'Slim'. Slim kiest standaard het overzicht, maar als er maar 1 resultaat is, navigeert LIFT direct naar de kaart.

Toon regels zonder resultaat

Standaard toont de widget alleen de selectieregels met resultaat. Met de optie 'Toon regels zonder resultaat' worden ook de nul resultaten regels getoond in de widget. Op die manier is inzichtelijk welke bewaking de widget uitvoert.

Selectie of sorteer

Selecteer of sorteer databewaking

Kies deze optie om databewakingsregels te selecteren of te de-selecteren.

Kies deze optie om databewakingsregels te sorteren. Dit kan met de pijltjes of met drag & drop.

Rolrechten

In rollen kan worden aangevinkt welke rollen recht hebben op deze widget.

Een voorbeeld kan dan zijn: