Vakantieverzoeken

Vakantie aanvragen via een vakantieverzoek

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vakantie aanvragen via een vakantieverzoek

In veel organisaties moeten vakantieverzoeken intern geaccordeerd worden.

Je vakantieaanvraag doe je in je medewerkerportaal. Vervolgens zal je HR manager of urenmanager de aanvraag beoordelen en je vakantieverzoek accepteren of afwijzen via de taakurenverzoekwidget.

Vakantieverzoekentabblad

De status van je vakantieverzoeken kan je inzien op het 'Vakantieverzoeken' tabblad van je medewerkerportaal onder de kolom 'Status'. Je vakantieverzoek kan de volgende status hebben:

  • Aanvraag

  • Geaccepteerd

  • Afgewezen

Klik op het blauwe 'i' icoon in de statuskolom voor de statusgeschiedenis van je verzoek.

Met het klikken op kolomtitels van het overzicht kan je het vakantieverzoekoverzicht kan je de sorteervolgorde het overzicht aanpassen.

Vakantieverzoeken in je urenkaart

Ook in je urenkaart zie je, in de week van je verzoek, de status van je vakantieverzoek terug op de taak vakantie:

In deze week staat een nog niet geaccepteerd taakurenverzoek open op deze taak. De tooltip op dit icoon achter de taak geeft meer informatie.

In deze week staat een geaccepteerd taakurenverzoek open op deze taak. De tooltip op dit icoon achter de taak geeft meer informatie. Klikken op het icoon vult automatisch de uren van het vakantieverzoek in voor de huidige week.

Vakantie aanvragen via een vakantieverzoek

Voor het aanvragen van vakantie ga je naar het 'Vakantieverzoeken' tabblad van je medewerkerportaal. Op dit tabblad zie je de status van alle ingediende vakantieverzoeken en kan je een nieuw vakantieverzoek indienen:

Dien een nieuw vakantieverzoek in. Hierbij kan een een korte publieke omschrijving worden meegegeven. Dit kan bijv. 'Lang weekendje Parijs' of 'Zomervakantie Frankrijk' zijn. Deze omschrijving zal ook getoond worden in je geplande vakantiekolom van je vakantiestandtabblad.

Vervolgens kan je in je verzoek je vakantie aanvragen middels een weekschema of een vrije selectie in een kalender.

In Uren per dag kan je voor je verzoek:

  • voor iedere dag een vast aantal uur selecteren.

  • voor iedere dag een variabel aantal uur invoeren.

  • het aantal uur per dag aansluiten op het aantal uur zoals aangeven in je rooster. Op die manier kan voorkomen worden dat je per ongeluk vakantie aanvraagt voor dagdelen of dagen dat je niet werkt.

In de geselecteerde dagen zijn de dagen te zien die meegenomen worden in je verzoek.

Als er geen gebruik gemaakt wordt van de roosterfunctionaliteit van LIFT, dan moeten de dagen waarop je niet werkzaam bent bij het aanvragen van vakantie uitgevinkt worden. Dit geldt ook wanneer er sprake is van een nationale feestdag (ongeacht of er gebruik wordt gemaakt van de roosterfunctionaliteit).

Heb je nog vragen over de vakantieverzoeken?

Neem dan contact op met je HR manager!

Was dit een antwoord op uw vraag?