Projectkaart

Alle informatie over je project

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op de projectkaart registreer je projectinformatie zoals de projectnaam, gekoppelde klant en contactpersoon, projectlooptijd, facturatiewijze en medewerkers of artikelen op het project.

Ga snel naar:

Project aanmaken

Vanuit een aanvraag

Doorgaans zal er voorafgaand aan een project een aanvraag voor dit project geregisteerd zijn. In dit aanvraagstadium wordt meestal een offerte aan de (potentiële) klant afgegeven. Bij een akkoord zal de aanvraag dan gepromoveerd worden tot een project.

In de knoppenbalk van de aanvraagkaart zit de 'Aanvraag accepteren naar project' knop. Voor meer informatie over de aanvraagkaart klik hier.

Direct aanmaken van een project

Een nieuw project kan direct worden aangemaakt vanaf de

Kies in één van bovenstaande kaarten voor:

In de knoppenbalk van bovenstaande kaarten zit de 'Nieuw project' knop.

Bij het aanmaken van een project kan je vervolgens kiezen uit:

* Persoonsproject

Kies persoonsproject wanneer aan het project medewerkers, activiteitengroepen en/of budget- en planninggroepen gekoppeld moeten kunnen worden omdat uren moeten kunnen worden geregistreerd. Dit onafhankelijk van de wijze van factureren van het project.

* Artikelproject

Wanneer je artikelen wilt gaan doorbelasten naar de klantkies je artikelproject. Dit kunnen zowel eenmalig- als wederkerend door te belasten artikelen zijn.

* Vrij productproject

Vrije producten zijn producten of diensten die je eenmalig factureert en waar binnen de software ook geen standaard voor is. Dit zou bijvoorbeeld een factuur kunnen zijn naar een bedrijf om de kosten van een beursstand te delen.

* Kopiëren van bestaand project onder deze relatie of van een projectsjabloon

Je kan een bestaand project kopiëren of een als projectsjabloon gemarkeerd project gebruiken.

Functies op de projectkaart

De projectkaart heeft verschillende algemene- en kaartspecifieke functies.

Algemene functies

Openstaande wijzigingen in de kaart definitief doorvoeren.

Openstaande wijzigingen ongedaan maken.

De gegevens van de kaart verversen.

Het project archiveren.

Wanneer de kaart onderdeel is van een selectie van kaarten navigeer je met deze knop naar de vorige kaart.

Wanneer de kaart onderdeel is van een selectie van kaarten navigeer je met deze knop naar de volgende kaart.

Kaartspecifieke functies

De zichtbare kaartspecifieke functies zijn afhankelijk van de rechten van de gebruiker en de ingestelde knoppen in knoppenbalkbeheer.

Project beeindigen.

Project terugzetten naar aanvraag.

Vervolgaanvraag op het project aanmaken.

Nieuw persoon voordragen op het project (enkel bij een persoonsproject).

Nieuwe activiteitgroep voordragen op het project (enkel bij een persoonsproject).

Start de factuurmodule voor dit project.

Start een kaartrapportage over deze (selectie van) projectkaart(en).
Enkel wanneer een gebruiker recht heeft op één of meerdere rapporten of rapportbeheer is deze knop zichtbaar.

Start kaartspecifieke acties. Start hier de projectkopieermagiër. Wanneer het project een persoonsproject betreft kan hier ook de persoonsvoordrachttariefwijzigingsmagiër gestart worden.

Hier kan je kiezen voor documentsjabloonbeheer en e-mailsjabloonbeheer.

De acties zijn rechtafhankelijk beschikbaar.

Detailtabblad beheer. Je kan detailtabbladen openen door te klikken op relevante samenvattingen in de hoofdtabbladen of je kan ze via detailtabbladbeheer openen. Daarnaast kan je snel alle detailtabbladen openen of sluiten of via de detailtabblad manager vastzetten aan de kaart. Een volgende keer openen van de kaart zal dan de gepinde detailtabbladen ook direct openen.

Open de helppagina van deze kaart.

Knoppenbalkbeheer. Hier kan je aanvinken welke van de kaartspecifieke functies direct als knop boven de kaart staan. Daarnaast kan je vanuit dit menu minder vaak gebruikte acties starten.

​Openen van bestaande projectkaart

Om een bestaand project te openen zijn er verschillende mogelijkheden:

Typ hier de naam van het project en klik op zoeken. Projecten zijn te te herkennen aan het project-icoon:

Een andere manier om een bestaand project te openen is om via de startpagina naar het actieveld te navigeren. Typ hier 'project' en kies de optie 'Overzicht - Projecten'. In het overzicht dubbelklikken op de gewenste project opent de desbetreffende projectkaart.