Potentiële werknemers

In LIFT zie je op de potentiële werknemerkaart alle informatie over deze persoon. Een potentiële werknemer is een serieuze kandidaat om een contract te krijgen. Het aanmaken van een potentiële werknemer wordt hier beschreven.

In LIFT heb je hoofdtabs waar je informatie over de potentiële werknemer ziet. Op de kaart zie je informatie over de projecten van de potentiële werknemer. Je kunt een potentiële werknemer alvast inplannen op projecten als het contract nog niet officieel is getekend. Als je op een project klikt opent er informatie in een detailtab. Als je dubbelklikt open je het project.

Basistab

Op het basistab van de potentiële medewerker krijg je een snel overzicht van de gegevens van de werknemer. Denk dan bijvoorbeeld aan de laatste contacten in het contactoverzicht, de planning, inzetbaarheid en een overzicht van het P&O.

Potentiële medewerker

Voordrachten

Bij voordrachten zie je de projecten en aanvragen waar een potentiële medewerker op is voorgedragen. Daarnaast zie je hier ook de vacatures waar een medewerker voor is geselecteerd. Ook al is een potentiële medewerker nog niet in dienst dan kun je al wel met deze persoon rekening houden bij de projectplanning.

Checklist

De checklist gebruik je om aan te geven of bepaalde acties al uitgevoerd zijn op de potentiële werknemer. Het is ook mogelijk om hier aantekeningen bij te plaatsen. Deze checklist items zijn zelf te beheren in de opzoeklijsten.


Checklist

Naast de checklist zou je ook met campagnes kunnen werken. Wij hebben hier de mogelijkheden binnen de campagnes beschreven.

Kennis

Op het 'kennis' tab kun je de inzetbaarheid, kennis en vaardigheden van een potentiële medewerker bijhouden. Door op de bolletjes te klikken geef je aan of de potentiële medewerker beginner, ervaren, zeer ervaren of juist expert is. Ook kan je aangeven of een potentiële werknemer hier ambitie in heeft. Stel dat er een opdracht binnenkomt voor een potentiële medewerker met bepaalde vaardigheden kun je deze matchen op inzetbaarheid, kennis en vaardigheden. LIFT kent vele mogelijkheden voor het matchen van het personeel, dit wordt in het artikel matching verder toegelicht.

Kennis

Opleidingen

Het 'opleidingen' tab gebruik je om de opleidingen en cursussen van een potentiële medewerker te beheren. Indien en diploma een looptijd heeft met een verloopdatum zou je dat hier ook aan kunnen geven. Met een selectie, of een gebeurtenis en actie kan je geattendeerd worden op verlopen of te verlopen diploma's.

P&O

In het 'P&O' tab vind je meer persoonsinformatie over de potentiële werknemer. Je ziet hier bijvoorbeeld of een potentiële medewerker al eerder in dienst is geweest.

P&O

Processen

Bij dit tabje zie je of er lopende processen zijn voor de potentiële werknemer. Processen zijn zelf te definiëren workflows om een bepaald proces goed te laten verlopen.

Objecten

Bij het tabje 'objecten' zie je welke objecten alvast aan de potentiële medewerker gekoppeld zijn, hier kun je eventueel op doorklikken om deze te beheren of wijzigen. Wij kennen 4 typen objecten, namelijk de auto, computers, sleutels en telefoons. In de collectie objecten vertellen wij meer over de mogelijkheden van de objecten.

Objecten

Functies op de potentiële werknemerkaart

De potentiële werknemerkaart heeft verschillende functies, bovenstaande nummers vind je hieronder uitgelegd.

Navigatiebalk potentiële werknemer
 1. Opslaan, als je de kaart hebt gewijzigd kun je deze hier opslaan.

 2. Wijzigingen ongedaan maken, hier draai je gemaakte wijzigingen terug.

 3. Verversen, dit doe je bijvoorbeeld na een wijziging om te controleren of deze correct is doorgevoerd. Als collega's van je ook contact hebben met Eva kun je voor de zekerheid de kaart verversen om te zien of zij wijzigingen hebben aangebracht.

 4. Archiveren, dit doe je als de potentiële werknemer niet in dienst gaat en je deze volgens de AVG regels uit het systeem wilt verwijderen. Als er nog uren of projecten open staan bij de potentiële medewerker zal LIFT hier een melding van geven.

 5. Selectie, heb je een selectie gemaakt van meerdere potentiële werknemers dan kun je hiermee wisselen tussen kaarten.

 6. Zoekbalk, je kunt hiermee zoeken in het systeem.

 7. Terugzetten naar sollicitant, is een persoon op dit moment toch niet interessant genoeg als potentiële werknemer? Dan kun je deze terugzetten naar sollicitant voor een toekomstige opdracht.

 8. Promoveren naar werknemer, wil je de potentiële werknemer in dienst nemen dan kun je deze promoveren naar werknemer.

 9. Promoveren naar inhuurkracht, heb je besloten om de potentiële werknemer eerst als zzp'er in dienst te nemen dan promoveer je deze naar inhuurkracht.

 10. Een nieuw contract aanmaken, als er een contract wordt afgesloten.

 11. Rapportages op de werknemer, je kunt hier specifieke rapportages over de medewerker inzien. Als je rapportages over meerdere medewerkers wilt inzien ga je naar 'monitor'.

 12. Attenties, op deze plek kun je attenties over de medewerker kwijt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de medewerker alleen Engels spreekt.

 13. Sjablonen, deze kun je op de potentiële werknemerkaart aanpassen. Hier vind je meer informatie over het aanpassen van sjablonen.

 14. Detailtabbladen aanpassen, je bepaalt hier hoe 'jouw LIFT' eruitziet. Je geeft hier aan welke detailtabs je wilt zien.

 15. Knoppenbalkbeheer, hiermee pas je de knoppenbalk aan.

Heb je vragen over de potentiële werknemerkaart?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?