Binnen LIFT bieden wij vijf soorten medewerkers aan

In LIFT kun je het hele sollicitatieproces inrichten. Van potentiële sollicitant tot medewerker of inhuurkracht.

Voor het aanmaken van een nieuwe medewerker ga je via de navigatiebalk "Processen/Medewerkers/Nieuw".

Heb je een interessant persoon op LinkedIN gevonden? Dan kun je deze ook via onze LIFT-IN plugin in LIFT zetten, hierbij kun je kiezen uit de potentiële sollicitant, sollicitant of een contactpersoon (inclusief de klantrelatie) Door deze plugin worden de meeste persoonsgegevens al ingevuld. Meer informatie over het instellen en gebruiken van de LIFT-IN plugin vind je hier.

De typen medewerkers

Veel bedrijven die met LIFT werken hebben eigen personeel, maar huren ook medewerkers in. Daarbij kan je het sollicitatieproces vanuit LIFT laten verlopen en daarom vinden wij het belangrijk om verschillende typen medewerkers aan te bieden. Deze typen medewerkers kunnen wel of geen toegang krijgen tot het systeem en met verschillende rollen en rechten binnen de software aan de slag gaan. De verschillende typen worden hier besproken.

Potentiële sollicitant

De potentiële sollicitant is iemand die je interessant vindt om te benaderen voor een functie of opdracht, maar nog geen contact mee hebt. Je zit dan in de allereerste fase van een sollicitatieproces waarin je nog niet zoveel weet van de medewerker en deze persoon dus ook geen toegang tot je systeem hoeft te hebben. Dit type medewerker heeft een wit bolletje in LIFT.

Sollicitant

Mocht het daadwerkelijk tot een sollicitatie komen dan kun je de persoon in kwestie doorzetten ofwel promoveren naar een sollicitant. Uiteraard is het ook mogelijk om gelijk een sollicitant aan te maken en de eerdere stap over te slaan. LIFT is daarin flexibel en geeft je de mogelijkheid zelf te kiezen waar je in het proces wilt beginnen.

Potentiële werknemer

Als het sollicitatiegesprek goed verloopt is de volgende stap om een medewerker te promoveren naar een potentiële werknemer. Dit is de fase waarin je in serieuze gesprekken bent om de sollicitant daadwerkelijk aan te nemen. In deze processtap kun je bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten als sjabloon inrichten.

Werknemer

Als het contract getekend is (dit kan ook digitaal!) kun je de nieuwe werknemer ook als werknemer in LIFT registreren. Veel klanten kiezen er in deze fase voor om ook de vaardigheden van medewerkers te registreren en deze te gebruiken bij de selectie voor nieuwe projecten of plaatsingen.

Inhuurkracht

De laatste groep zijn medewerkers zijn de inhuurkrachten. Hier kunnen medewerkers onder vallen die je tijdelijk inhuurt van een leverancier maar bijvoorbeeld ook zzp'ers. Als je veel met zzp'ers werkt kan het handig zijn om een aparte rol in te richten zodat je precies kan bepalen wat een zzp'er wel en niet mag zien in het systeem.

Als je een medewerker of zzp'er hebt die je toegang wilt geven tot het systeem zul je voor deze persoon ook een inlog aan moeten maken. Daarnaast heeft een nieuwe gebruiker ook een licentie nodig.

Onder de verzameling Personeelsbeheer / HRM gaan wij dieper in op de mogelijkheden rondom de verschillende typen medewerkers.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?