Het licentiesleutelbeheer

Binnen het beheer zie je alle beschikbare en reeds toegekende licentiesleutels op een rij. Dit is te vinden onder Processen/Beheer/Overzichten/Licentiesleutelbeheer

Een screenshot van de Licentiesleutelbeheer kaart

Binnen LIFT zal je de licentie aan een gebruiker moeten koppelen. In het screenshot zie je bijvoorbeeld dat sleutel 6 vrij is. Als een medewerker uit dienst gaat kan je de licentie dan ook toewijzen aan de medewerker die zijn of haar taken overneemt. 

Nieuwe licentiesleutels toevoegen, aanpassen of intrekken

In het licentiesleutelbeheer kan je eenvoudig nieuwe licenties toevoegen, aanpassen of intrekken. Deze zullen automatisch op de door jezelf ingestelde ingangsdatum worden geactiveerd of aangepast. De verwerking van je bestelling wordt in de regel binnen een werkdag geregeld.

Screenshot van het Licentiewijzigingsverzoek

Voor de eigen administratie kan je een bericht toevoegen die je per e-mail naar jezelf of een van je collega's kunt sturen.

Screenshot van het licentiewijzigingsverzoek met bericht voor eigen administratie

4 typen licentiesleutels

LIFT kent 4 typen licenties om elke gebruiker op maat te bedienen

  • Totaalbeheer

De gebruiker krijgt alle functies van het systeem, waarbij de rechtenstructuur bepaalt welke informatie de gebruiker mag inzien en welke acties mogen worden uitgevoerd. Kijk hier voor meer informatie over de rechtenstructuur.

  • CRM: Relatiebeheer

De gebruiker mag klanten, leveranciers, overige relaties en bijbehorende informatie van contactpersonen beheren.

  • HRM: Personeelsbeheer

De gebruiker mag informatie van sollicitanten, (potentiële) werknemers en inhuurkrachten beheren.

  • Medewerkerportaal

In de medewerkerportaal kan men uren schrijven en het geeft de gebruiker inzicht in eigen informatie met betrekking tot gewerkte uren op projecten, planning, opgebouwde vakantiedagen en overwerk. 

Totaal

CRM

HRM

Medewerker-portaal

Onbeperkt

250 uur

Verbruik

Het verbruik van de licentiesleutels is in te zien in het licentiesleutelbeheer. Bij weinig gebruik kan een gebruiker in plaats van een onbeperkte sleutel een 250 uur sleutel toegekend krijgen.

250 uur licentie

Sommige gebruikers hebben meer functionaliteit nodig dan het medewerkerportaal biedt, maar slechts voor een paar uur per week. Denk hierbij aan projectleiders en adviseurs die wel inhoudelijk inzicht willen maar het merendeel van hun tijd aan de projecten zelf besteden. Wij bieden deze gebruiker een tijdgebonden sleutel tot een maximum van 250 uur per jaar. Daarmee heb je alle functionaliteit ter beschikking tegen een gereduceerd tarief. Lees hier meer over de 250 uur sleutels.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?