In deze “How to” leggen wij uit hoe de LIFT gebruiker toegang krijgt tot de Chrome LIFT-IN plugin. Middels deze plugin kan je sollicitanten, potentiële sollicitanten en contactpersonen (inclusief de potentiële klant) importeren vanuit LinkedIn. Hiervoor zullen een aantal stappen ondernomen moeten worden.

Voorbereiding door de organisatie

In het API Beheer moet de “Status” op “Beschikbaar” staan. Dit kan je controleren door te navigeren naar Processen / Beheer / API Beheer. Indien je geen rechten hebt om hier zelf heen te navigeren zal je de applicatiebeheerder binnen jouw organisatie even moeten benaderen. Indien de status in het API Beheer niet op beschikbaar staat, laat dan de applicatiebeheerder contact opnemen met LIFT Support.

De medewerker moet in een “Rol” zitten waar de rechten op de LinkedIn import aan staat.

Voorbereiding door de medewerker

De plugin en de configuratie hiervan zijn binnen LIFT te vinden. Dit doe je door te navigeren naar Processen / Medewerkers OF Relaties / LinkedIn profielen (afhankelijk van de inrichting zal je dus bij medewerkers of relaties moeten kijken).
Onderstaande screenshot laat zien hoe je de Chrome Web Store vanuit LIFT kunt openen.

Klik op “Chrome-extensie installeren”” en daarna “Chrome-extensie verversen”. Vergeet niet om te verversen nadat je de plugin geïnstalleerd hebt. De plugin zal om permissies vragen, deze zal je moeten toestaan.

LIFT zal de geïmporteerde profielen direct tonen op de LinkedIn profielen kaart. De profielen kunnen hier verder beoordeeld en aangevuld worden. Wanneer de profielenkaart gebruikt wordt zal de toegangscode van de LIFT-IN plugin automatisch met een maand worden verlengd.

Heb je nog vragen over de LIFT-IN plugin?