Alle collecties
Startpagina
Widgets - Een overzicht van mogelijkheden
Widgets - Een overzicht van mogelijkheden

LIFT componenten op tabbladen van startpagina's

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tabbladen indelen met widgets

Na het selecteren van het aan te passen tabblad is het mogelijk LIFT componenten (widgets) op het actieve tabblad te plaatsen. Zie eventueel het artikel 'tabbladen indelen met widgets' voor meer informatie over hoe een startpagina aangepast kan worden.

Beschikbare widgets

Er zijn verschillende typen widgets die toegevoegd kunnen worden, Hieronder een overzicht van de binnen LIFT beschikbare widgets:

  • Databewaking

    De databewakingswidget is een widget waarin regels staan met selecties. Enkel wanneer de selectie een uitkomst heeft met een aantal groter dan nul, zal de selectie als regel in de widget getoond worden. De regel toont de naam van de selectie en het aantal resultaten. Klikken op de regel opent dan de selectie. Er is een verdiepend artikel waarin verder op de functionaliteit van deze widget wordt ingegaan.

  • Dienstjaren
    Deze widget toont een overzicht van medewerkers die pas geleden, vandaag of binnenkort hun jubileum vieren en/of weer een extra dienstjaar hebben. Klik hier voor meer uitleg over de configuratie van deze widget.

  • Kaarttegels
    Met kaarttegels heb je visuele snelkoppelingen naar kaartoverzichten en naar acties zoals het aanmaken van een kaart. Kaarttegels tonen een telling van het aantal aanwezige kaarten. In de instellingen van de widget bepaal je zelf welke snelkoppelingen getoond moeten worden en in welke volgorde.

  • KPI grafiek
    Deze widget toont KPI grafieken op basis van rapportages. Grafieken in een widget kunnen één of meer KPI's (Key Performance Indicators) bevatten. KPI's zijn vooralsnog enkel gebasseerd op tellingen (opzoeklijstitems bijvoorbeeld) of op het rapport uren- en omzetoverzicht.

  • Laatste nieuws
    Deze widget kan gebruikt worden voor het tonen van nieuwsberichten aan gebruikers.

  • Links
    Links is een generieke widget om gemakkelijk selecties, instellingen, overzichten of nieuwe kaarten vanuit specifieke processen te starten. Voor de Links widget is een meer uitgebreide beschrijving beschikbaar.

  • Rapporten
    Deze widget toont de voor de gebruiker beschikbare rapporten binnen één of meerdere categorieën. Configureer in de widget eenvoudig welke categoriën algemene rapporten getoond moeten worden.

  • Recent gesloten kaarten
    Recent gesloten kaarten (Most Recently Used - MRU) is een lijst van laatst geopende kaarten.

  • Social log
    Een widget welke specifiek aangegeven activiteiten binnen de applicatie kan publiceren. Social log regels kunnen in een categorie vallen. In de widgetconfiguratie kan worden aangegeven welke categoriën getoond moeten worden. Social log regels worden ingesteld via gebeurtenis & acties.

  • Taakurenverzoeken
    Beheer hiermee handig de vakantieverzoeken (of meer algemeen: taakurenverzoeken) van medewerkers.

  • To do lijst
    Deze widget geeft inzicht in openstaande afspraken en workflows. De getoonde afspraken en workflows worden gesplitst in 'eigen' en 'groepen' voor de groepen waarin de gebruiker zit. De widget heeft geen configuratieopties.

  • Urenbewaking
    Dit is een widget waarmee kan worden bewaakt of medewerkers hun uren ingediend hebben of dat uren van medewerkers nog geaccordeerd moeten worden. Zie hier voor de uitleg en configuratie van deze widget.

  • Verjaardagen
    Een handige widget om te zien welke medewerkers (binnenkort) jarig zijn. Met eenvoudige instellingen kan deze widget geconfigureerd worden.

Zie hier voor een documentatieoverzicht m.b.t. LIFT startpagina's.

Het ligt in de verwachting dat het aantal widgets in de toekomst zal worden uitgebreid en er, net als bij rapportages, standaard widgets zullen zijn en er mogelijk ook maatwerk-widgets kunnen worden toegevoegd. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief of bekijk af en toe deze pagina op veranderingen.

Was dit een antwoord op uw vraag?