Alle collecties
Startpagina
Widgets - Vakantieverzoeken
Widgets - Vakantieverzoeken

Een handig overzicht van taak/vakantieverzoeken

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Taakurenverzoeken en vakantieverzoeken

Vakantieverzoeken zijn taakurenverzoeken op een vakantietaak. Omdat taakurenverzoeken doorgaans alleen gebruikt worden voor vakantieverzoeken is het ook een vaak geactiveerde medewerker-systeeminstellingen om de term taakurenverzoek in het medewerkerportaal weer te geven als vakantieverzoek. In dit artikel kunnen de termen door elkaar heen gebruikt worden.

Widgetinstellingen

Opties

In de opties kan de titel van de widget worden aangepast en een specifieke datum worden ingegeven vanaf wanneer verzoeken moeten worden getoond. De widget zal nooit taakurenverzoeken laten zien van meer dan één jaar geleden.

Initiële filterwaardes

Hier kan worden aangegeven of verzoeken van het type aanvraag, afgewezen of geaccepteerd initieel moeten worden getoond.

Selectiekeuze

In de selectiekeuze kunnen medewerkers gefilterd worden op urenmanagers en/of HR managers. Klik op de ingestelde waarde voor alle mogelijkheden. Een handige mogelijkheid is hier 'Eigen'; als de ingelogde gebruiker dan gekoppeld is aan een HR manager of urenmanager dan zal de widget enkel medewerkers tonen die aan jou als HR manager of urenmanager gekopppeld zijn.

Vakantieverzoeken

Overzichtfilters:

Voer hier een tekst(fragment) in om het overzicht te filteren op een medewerker of taaknaam.

Toggle voor het al dan niet tonen van vakantieverzoeken in aanvraagstadium.

Toggle voor het al dan niet tonen van vakantieverzoeken in geweigerd stadium.

Toggle voor het al dan niet tonen van vakantieverzoeken welke gehonoreerd zijn.

Regelinformatie:

Door in de regel te klikken op de medewerker opent direct de medewerkerkaart. Met het klikken op de taak, periode of duur van het verzoek navigeer je naar de taakurenverzoekkaart.

Dit icoon kan getoond worden in de Urenkolom wanneer een vakantieverzoek als vrije selectie met een verschillend aantal uur is aangevraagd. Een tooltip op het icoon geeft extra informatie.

Acties:

Vanuit de widget kan een vakantieverzoek direct van status worden gewijzigd. Aan het eind van de verzoekregel zie je hier:

Zet het huidige verzoek terug naar aanvraag.

Zet het huidige verzoek naar status geweigerd.

Accepteer het huidige verzoek

Was dit een antwoord op uw vraag?