Sleutels met 250 uur limiet

Voor de gebruiker die beperkt gebruik maakt van LIFT

Meer dan een week geleden bijgewerkt

250 uur per jaar

Sleutels met een 250 uur limiet zijn kostentechnisch interessante sleutels voor bijvoorbeeld projectleiders, adviseurs en directieleden, die beperk inloggen in LIFT.

Zowel op sleutel- als op gebruikerniveau wordt het verbruik op sleutels met een 250 uur per jaar limiet bijgehouden.

Hiermee biedt LIFT de flexibiliteit waar een 'light user' of minimale gebruiker toch alle benodigde functionaliteit tot zijn/haar beschikking krijgt tegen een gereduceerd tarief.

Voor licentiesleutels zonder tijdslimiet wordt geen tijdverbruik bijgehouden op de sleutel en gebruiker.

Het verbruik monitoren

LIFT waarschuwt tijdig voor een mogelijke overschrijding van de verbruikslimiet:

De verbruikte uren op een 250 uur sleutel wordt zowel op sleutel- als op gebruikersniveau bijgehouden. Dit komt neer op 250 / 12 = +- 21 uur per maand.

Licentiesleutelbeheer

​In het overzicht zie je sleutelnummers, sleuteltype (module), start- en inddatum, (tijd)verbruik, (tijd) beschikbaar en de huidig gekoppelde gebruiker.

Achter het tijdverbruik van een sleutel en/of achter de huidige gebruiker kan dit uitroepteken-icoon staan. Voor sleutels zal dit enkel voor 250 uur sleutels zijn en geeft aan dat meer licentietijd is verbruikt dan verwacht. Dit geldt ook voor gebruikers en hun verbruik op (één of meer) 250 uur sleutels.

Er is een artikel over licentiesleutelbeheer waarin uitgebreid op het beheer van licentiesleutels en modules wordt ingegaan.

Verbruik op de gebruikerskaart

In de gebruikerkaart wordt een beheerder ook genotificeerd wanneer een gebruiker meer inlogtijd in LIFT heeft verbruikt dan op basis van 250 uur per jaar verwacht zou worden.

In de gebruikerkaart in de groep 'Inloggegevens' kan voor de licentiesleutel dit uitroepteken-icoon staan en geeft aan dat de gebruiker meer licentietijd heeft verbruikt op één of meer licentiesleutels met een 250 uur per jaar limiet.

Voor de gebruikerskaart is een eigen artikel beschikbaar.

Limietoverschrijding 250 uur

Indien de 250 uur sleutel volledig verbruikt is kan deze voor de resterende maanden van het loopjaar enkel als medewerkerportaal gebruikt worden.

Als de gekoppelde gebruiker toch de volledige, CRM of HRM functionaliteit nodig heeft zal deze gebruiker een extra licentie moeten afnemen met onbeperkte toegang tot LIFT.

Na overschrijding van de 250 uur limiet blijft voor deze gebruiker en/of licentiesleutel enkel de medewerkerportaalfunctionaliteit beschikbaar.

Let op: de verbruikte sleutel zal voor de resterende looptijd van het jaar gefactureerd worden. Wij raden dus aan om het verbruik van de 250 uur licenties te monitoren en actief te upgraden naar een onbeperkt licentie wanneer blijkt dat een gebruiker niet uitkomt met de +/- 21 uur per maand.

Een sleutel met een verbruik welke boven de gemiddelde verwachting ligt (en een dus een oranje 'i' heeft) kunnen (nog) niet worden ingeleverd in licentiesleutelbeheer. Een volledig verbruikte sleutel met 250 uur limiet kan pas ingeleverd worden na de licentieverbruik-reset datum.

Boven het licentiesleutelbeheer-overzicht staat de startdatum van de licentie. De dag en maand van deze datum staan voor de jaarlijkse resetdatum voor het verbruik op sleutels met een 250 uur limiet.