AVG tooling

Binnen LIFT voldoet je organisatie aan de AVG

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De algemene verordening gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming van kracht. In het kort houdt dit in dat je persoonsgegevens alleen mag verwerken in overeenstemming met de wet. Binnen LIFT zijn enorm veel mogelijkheden om persoonsgegevens vast te leggen en dus "te verwerken". Denk dan bijvoorbeeld aan gegevens van:

  • Werknemers

  • Inhuurkrachten

  • Sollicitanten

  • Contactpersonen

Van al deze mensen zou je het telefoonnummer, e-mail adres, geboortedatum en nog veel meer vast kunnen leggen. Indien deze gegevens voor een gerechtvaardigd doel zijn verwerkt is dit natuurlijk geen probleem. Echter, wanneer de gegevens niet of niet meer relevant zijn kan het zo zijn dat je dit niet meer mag bewaren. LIFT helpt je hierbij.

AVG tooling zit standaard in LIFT

De AVG tooling wordt geactiveerd wanneer je een kaart archiveert. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat een sollicitant niet geschikt is gebleken voor een bepaalde functie en daarom binnen de software wordt gearchiveerd. Per invoerveld kunnen wij de gegevens geautomatiseerd na bepaalde termijnen: Opschonen, Anonimiseren of Verwijderen.

  • Opschonen: Alle invoervelden die niet meer van belang zijn worden leeggemaakt.  

  • Anonimiseren: Indien er nog herleidbare gegevens zijn kunnen wij deze invoervelden anonimiseren.

  • Verwijderen: De gehele kaart wordt verwijderd uit de database.

Let op: Al deze acties zijn definitief. Een verwijderde kaart is definitief verwijderd. Om deze reden staat de AVG tooling by default uit, maar richten wij deze graag gezamenlijk met jullie in.

Standaard sjabloon voor de AVG tooling

Omdat er enorm veel invoervelden persoonsgegevens kunnen bevatten hebben wij een sjabloon ingericht waarmee jouw organisatie voldoet aan de AVG. Deze kunnen wij actief maken binnen jullie omgeving. Indien je hier gebruik van wenst te maken kan je contact opnemen met de afdeling support.

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Was dit een antwoord op uw vraag?