Voor extra veiligheid raden wij aan om voor elke gebruiker 2 Factor Authenticatie in te stellen

Naast het kiezen van een sterk wachtwoord is het verstandig om met 2 Factor Authenticatie te werken. Met tweestapsverificatie bouw je een extra controlestap in om te verifiƫren dat jij wel degene bent die daadwerkelijk probeert in te loggen. Daarmee garandeer je dat wanneer/als je wachtwoord onverhoopt in verkeerde handen valt, deze persoon nog steeds niet kan inloggen in je LIFT account.

Klanten die hun LIFT gekoppeld hebben via SAML beheren het beveiligingsbeleid zelf. Voor klanten die dit niet hebben, heeft LIFT een eigen 2FA mogelijkheid.In de appstore op je mobiele telefoon kan je bijvoorbeeld de apps Google Authenticator of Microsoft Authenticator vinden. Deze tweede authenticatiestap kan in LIFT geactiveerd worden waarna je op je mobiele telefoon de tweede stap tijdens inloggen kunt bevestigingen.

Hoe activeer je de 2 Factor Authenticatie?

Ga naar je gebruikersinstellingen en klik rechtsboven op de knop "Authenticator toevoegen/verwijderen":

Klik op OK en LIFT zal een QR code tonen die je met je zojuist geĆÆnstalleerde app (Google Authenticator of Microsoft Authenticator) moet scannen. In je lijstje met toegevoegde codes zal je LIFT en je gebruikersnaam vinden.

Inloggen bij LIFT Software

Wanneer je nu opnieuw inlogt bij LIFT Software zal je eerst je inlognaam en wachtwoord moeten invullen. Daarna zal je een scherm krijgen waar je de code moet invoeren die je Authenticator voor je gegenereerd heeft.

Onderstaande is een voorbeeld van de 6 cijferige code die je authenticator zou kunnen genereren.