Voor extra veiligheid raden wij aan om voor elke gebruiker 2 Factor Authenticatie in te stellen

Naast het kiezen van een sterk wachtwoord is het verstandig om met 2 Factor Authenticatie te werken. Met tweestapsverificatie bouw je een extra controlestap in om te verifiƫren dat jij wel degene bent die daadwerkelijk probeert in te loggen. Daarmee garandeer je dat wanneer/als je wachtwoord onverhoopt in verkeerde handen valt, deze persoon nog steeds niet kan inloggen in je LIFT account.

Klanten die hun LIFT gekoppeld hebben via SAML beheren het beveiligingsbeleid zelf. Voor klanten die dit niet hebben, heeft LIFT een eigen 2FA mogelijkheid. In de appstore op je mobiele telefoon kan je bijvoorbeeld de apps Google Authenticator of Microsoft Authenticator vinden. Deze tweede authenticatiestap kan in LIFT geactiveerd worden waarna je op je mobiele telefoon de tweede stap tijdens inloggen kunt bevestigingen.

Hoe activeer je de 2 Factor Authenticatie?

Ga naar je gebruikersinstellingen en klik rechtsboven op de knop "Authenticator toevoegen/verwijderen":

Klik op OK en LIFT zal een QR code tonen die je met je zojuist geĆÆnstalleerde app (Google Authenticator of Microsoft Authenticator) moet scannen. In je lijstje met toegevoegde codes zal je LIFT en je gebruikersnaam vinden.

Inloggen bij LIFT Software

Wanneer je nu opnieuw inlogt bij LIFT Software zal je eerst je inlognaam en wachtwoord moeten invullen. Daarna zal je een scherm krijgen waar je de code moet invoeren die je Authenticator voor je gegenereerd heeft.

Onderstaande is een voorbeeld van de 6 cijferige code die je authenticator zou kunnen genereren.

Overzicht van 2FA gebruik

Wil je weten welke gebruikers binnen je LIFT omgeving 2FA hebben geactiveerd? Klik dan hier om de configuratie van het 2FA gebruiksrapport te downloaden.

Om het overzicht toe te voegen aan je LIFT omgeving, open je een gebruikerskaart en klik je op rapporten, en vervolgens op beheer.

Je kan de zojuist gedownloade xml file eenvoudig uploaden door het bestand middels drag and drop te laten vallen op het geopende venster.

Om een snel overzicht te generen van de gebruikers die 2FA hebben geactiveerd, kan via het gebruikersoverzicht een selectie worden gemaakt.

In het gegenereerde overzicht is makkelijk te overzien welke gebruikers 2FA hebben geactiveerd.