2FA beleidsinstellingen

Bepaal het 2FA organisatiebeleid

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een LIFT applicatiebeheerder kan in de systeeminstellingen aangeven wat het gewenste tweestapsverificatiebeleid (2FA) voor de organisatie is.

Met 2FA op gebruikeraccounts wordt de beveiliging van gebruikeraccounts aanzienlijk verhoogd.

LIFT kan bij inloggen 2FA voorstellen of afdwingen voor LIFT gebruikers binnen de organisatie. LIFT heeft in "systeeminstellingen - algemeen - in en uitloggen" de volgende opties voor 2FA:

2FA voorstellen voor

In de opzoeklijst kan gekozen worden voor de volgende opties:

• Niemand: 2FA zal dan niet worden voorgesteld of afgedwongen.

• Supervisors: enkel voor supervisors binnen LIFT wordt 2FA voorgesteld of afgedwongen. Dit is de default instelling voor LIFT.

• Iedereen behalve medewerkerportaalgebruikers: alleen gebruikers anders dan enkel urenschrijvers wordt voorgesteld of afgedwongen om 2FA te gebruiken.

• Iedereen: 2FA wordt voor iedere gebruiker voorgesteld of afgedwongen

2FA afdwingen voor voorgestelde gebruikers

Met het vinkje achter "2FA afdwingen voor voorgestelde gebruikers" kan een gebruiker die configuratie voor 2 factor authentication niet meer annuleren en is configuratie van 2FA voor de gebruikers(groep) verplicht.

Gebruikers zijn altijd in staat om via hun gebruikersinstellingen zelf hun 2FA te activeren.