Nationale feestdag

Als organisatie kan je voor je collega's alle nationale feestdagen klaarzetten in de urenkaart

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De nationale feestdagen

Binnen LIFT is het mogelijk om voor alle, danwel een groep medewerkers de nationale feestdagen in te vullen in de urenkaart. Het grote voordeel hiervan is dat medewerkers minder snel geneigd zijn om per ongeluk declarabele uren te schrijven op feestdagen.

Via "Startpagina\Urenregistratie\Nieuwe kaart\Taakurenverzoek" starten wij het dialoog om de nationale feestdagen in te regelen.

In onderstaande voorbeeld stellen wij Tweede Paasdag in als een nationale feestdag voor alle werknemers.

Wanneer je op "OK" klikt kun je ervoor kiezen om de feestdag enkel voor werknemers of ook voor inhuurkrachten te laten gelden. Vergeet de kaart niet op te slaan!

Screenshot van de taakurenverzoek-kaart.

De werknemer ziet in de urenkaart een tooltip die aangeeft dat er in deze week op deze specifieke taak een taakurenverzoek is ingevuld. Wanneer de werknemer op de tooltip klikt zullen de uren daadwerkelijk geschreven worden en hoeft de werknemer enkel de urenkaart nog op te slaan.

Let op! LIFT dwingt niet af dat de werknemer het verzoek uitvoert en daadwerkelijk de 8 uur schrijft op Tweede Paasdag. Wel wordt er gewaarschuwd dat de werknemer niet voldoet aan het taakurenverzoek.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Was dit een antwoord op uw vraag?