250 uur per jaar

De 250 uur licentie (beschikbaar op de Totaal, CRM of HRM licentie) is een kostentechnisch voordelige licentie voor projectleiders, adviseurs en directie, indien deze binnen hun functie slechts voor beperkte tijd gebruik maken van LIFT Software. LIFT Software is dan te gebruiken tot een maximum van 250 uur op jaarbasis. Hiermee bieden wij de flexibiliteit waar een "light user" of minimale gebruiker toch alle benodigde functionaliteit tot zijn/haar beschikking krijgt tegen een flink gereduceerd tarief.

Het verbruik monitoren

Het verbruik van de licentiesleutels is in te zien in het licentiesleutelbeheer en op de gebruikerskaart. De verbruikte uren op een 250 uur licentie worden op gebruikersniveau bijgehouden en geeft dus op gebruikersniveau recht op 250 uur. Dit komt neer op 250 / 12 = +- 21 uur per maand. Bij overschrijding van de 250 uur limiet blijft voor deze gebruiker en/of licentiesleutel enkel het medewerkerportaal beschikbaar.

Op de licentiesleutel en bij de gebruiker wordt via een tooltip aangegeven wanneer de gebruiker uit de pas loopt met de 250 uur per jaar. Deze tooltip ontstaat automatisch bij de gebruiker die meer verbruikt dan 21 uur gemiddeld per maand. Indien de tooltip niet zichtbaar is wil dat dus zeggen dat de gebruiker in de pas loopt met het verbruik van 250 uur per jaar.

Licentiesleutelbeheer

Screenshot van het licentiesleutelbeheer met indicatie van de tooltip die aangeeft dat de sleutel meer licentietijd heeft verbruikt dan verwacht.

Verbruik op de gebruikerskaart

Screenshot van de gebruikerskaart met de tooltip die aangeeft dat de sleutel meer licentietijd heeft verbruikt dan verwacht.

Wat te doen bij een volledig verbruikte 250 uur sleutel?

Indien de 250 uur sleutel volledig verbruikt is kan deze voor de resterende maanden van het loopjaar enkel als medewerkerportaal gebruikt worden. Als de gekoppelde gebruiker toch de volledige, de CRM of HRM functionaliteit nodig heeft zal deze gebruiker een extra licentie moeten afnemen die onbeperkte toegang tot LIFT Software biedt. Let op: de verbruikte sleutel zal voor de resterende looptijd van het jaar gefactureerd worden. Wij raden dus aan om het verbruik van de 250 uur licenties te monitoren en actief te upgraden naar een onbeperkt licentie wanneer blijkt dat een gebruiker niet uitkomt met de +- 21 uur per maand.