Selecties maken

Het krachtige selectiesysteem van LIFT

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Selecties maken

LIFT selecties geven altijd een verzameling van nul, één of meer hoofdkaarten terug.

Zo kan LIFT bijvoorbeeld selecties maken op medewerkers, projecten, contactpersonen en klanten.

Bij het maken van een selectie moet de gebruiker altijd eerst bedenken wat je als resultaten terug wilt krijgen. Zijn dat klant-contactpersonen of zijn dat bijvoorbeeld medewerkers die aan een bepaalde selectieconditie voldoen?

Vanuit die kaartcategorie maak je dan de selectie aan.

Door in de actiebalk 'Alle selecties' te typen zie je alle mogelijke hoofdcategorieën in rode kader weergegeven:

Vanuit een hoofdcategorie kan weer een subcategorie gekozen worden. Vanuit relaties kan je selecties gaan maken op bijv. een potentiële klant of een contactpersoon van een klant.

Via 'Overzicht - Selecties', in de schermafbeelding hierboven geselecteerd in het blauw, open je een volledig overzicht van alle gemaakte selecties en alle mogelijke kaartsubcategorieën.

Na het selecteren van ene hoofdcategorie kan je de subcategorie kiezen.

Wil je bijv. alle klanten selecteren met een bezoekadres in Eindhoven,

dan wil je dus als resultaat een verzameling van klanten.

Kies dan Alle selecties - Relaties.

Klik op Klant en de selectie kan gedefiniëerd worden:

Na klikken op het woord 'die...' klik je op plaats in de bezoekadresvelden:

Na invullen van Eindhoven en selecteren van 'Toepassen' kan de 'Selectie gebruiken' gekozen worden of kan de selectie opgeslagen worden.