Databewaking beheer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Databewaking beheer koppelt kaartselecties aan een databewakingregel. Deze databewakingsregels kunnen toegevoegd worden aan een databewakingswidget.

Databewaking beheer bestaat uit 3 onderdelen:

Beschikbare databewakingsregels

In dit overzicht zie je een lijst van alle gedefinieerde databewakingsregels. Boven het overzicht kan je snel zoeken naar een specifieke databewakingsregel door (een fragment van) de naam van de databewakingregel in te typen.

Met de checkbox kan je aangeven of je in het overzicht gebruik wilt maken van groepering. Wanneer veel bewakingsregels zijn opgesteld geeft dit meer structuur / overzicht in het overzicht.

In het overzicht heb je onderstaande opties:

Voeg een nieuwe databewakingregel toe.

Verwijder de huidig geselecteerde databewakingregel.

Download de huidige databewakingsregel in een ldm bestand.

Upload een eerder gedownload ldm bestand.

Databewaking details met drempels

Hier koppel je een selectie aan een databewakingsregel.

Naam

In de 'Naam' geef je de tekst van deze bewakingsregel op. De naam wordt weergegeven in de widget op het moment dat de selectie resultaten heeft. Met een specifieke naamgeving kan gebruik worden gemaakt van groepering in het overzicht.

Verversinterval

Bij 'Verversinterval' wordt aangeven met welke frequentie de selectie opnieuw moet worden uitgevoerd en resultaten dus ververst worden.

Kaart

Het veld 'Kaart' geeft aan over welke kaart de selectie gedefinieerd is of moet gaan worden.

Selectie

De opzoeklijst 'Selectie' geeft de keuze voor de te gebruiken selectie. Hierbij kunnen geen selecties worden gebruikt met een vraagteken omdat deze gebruikersinteractie verwachten. Met de '...' knop achter de selectieopzoeklijst kunnen selecties worden aangemaakt, bewerkt of een overzicht van alle selecties van de geselecteerde kaart worden opgevraagd.

Gebruikerveld

Met de '...' knop achter het gebruikerfilter koppel je de telling via een aangegeven veld aan de huidig ingelogde gebruiker.

Drempels

Met 'Drempels' kunnen grenswaarden visueel gemaakt worden in de databewakingswidget. Je kan een drempelwaarde ingeven samen met een kleur. Klik hiervoor op het vakje achter de grenswaarde.

Er is een artikel met meer voorbeelden van mogelijk interessante selecties voor deze widget.

Groepering

Groepering activeer je door in de naamgeving van de databewakingsregel een ' - ' (spatie min spatie) te gebruiken.

Een voorbeeldnaam zou kunnen zijn 'Projecten - Projecten die binnen 1 maand aflopen'.

Rolrechten

In rolrechten kan worden aangevinkt welke rollen recht hebben op de geselecteerde databewakingsregel te gebruiken.