Alle collecties
Facturatie & Debiteurenbeheer
Correctiefacturen
Correctie van projecten die op projectprijs zijn gefactureerd
Correctie van projecten die op projectprijs zijn gefactureerd

Projectprijs of factuurplanningen wijzigen

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als een project met een vaste projectprijs gefactureerd is dan kan het project gefactureerd zijn vanuit het gegeven van de fixed price of door een som van factuurplanningen die optellen naar een projectprijs.

Enkel fixed price

Wanneer een project via een fixed price gefactureerd is en het factuurbedrag aangepast moet worden, zal het project eerst eventueel gedearchiveerd moeten worden en van beëindigd moeten worden gehaald.

Wanneer het project gearchiveerd was kan het project via 'Dearchiveren' weer naar de actieve projecten worden verplaatst

Heropen het project om het project te activeren. Hierna kan het project weer aangepast worden. Klik op de projectprijs in het factureringsblok van het basistabblad van de projectkaart om het factuurdetailtabblad te openen

Met de '...' knop achter de projectprijs kan de prijs eventueel worden gecorrigeerd naar nul.

Vervolgens kan het project weer beeindigd worden in de knoppenbalk

Beeindig het project. Hierna kan het project gefactureerd worden

Vanuit de projectkaart kan je de (correctie)factuur voor het project genereren

Na facturatie kan het project desgewenst weer gearchiveerd worden

De factuur kan er dan als volgt uitzien:

Eventueel kan de factuur nog gesplitst worden in twee losse facturen. Zie hier de mogelijkheden correctiefacturen.

Fixed price met factuurplanningen

Wanneer er factuurplanningen gekoppeld zijn aan een vaste prijsproject dan is de som van de factuurplanningen altijd gelijk aan de projectprijs.

Corrigeren van een project met factuurplanningen kan eenvoudig door op het niet beëindigde project één of misschien zelfs meerder nieuwe factuurplanningregels toe te voegen. Na toevoegen van een regel is de som van de regels niet meer gelijk aan de projectprijs:

In het voorbeeld hierboven is de projectprijs nog € 8700 maar dit moet € 10195 worden. Met de projectprijs bijwerken knop zal LIFT de projectprijs voor de gebruiker aanpassen. Hierna kan de projectkaart worden opgeslagen en staat de factuurplanningfactuur klaar in je factuuroverzicht.
Factuurplanning correcties ziet LIFT niet als correcties dus als het echt correcties zijn dan zou je dat duidelijk kunnen maken in de regeltekst van de factuurplanning.

Was dit een antwoord op uw vraag?