Uren schrijven

Je uren schrijven kan via je medewerkerportaal of mobile device

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: Heb je je uren al ingediend en wil je deze nog wijzigen? Alleen een urenmanager, de backoffice of je applicatiebeheerder kan dit voor jou terugzetten. Dit kunnen zij doen via de backoffice urenkaart.

Als adviseur wordt van je verwacht dat je regelmatig je uren schrijft. Vaak vraagt je werkgever om dit wekelijks, dan wel maandelijks te doen. Door op de klok of op kalender te klikken open je de urenkaart. 

Binnen je urenkaart zie je snel je beschikbare projecten met de eventuele budgetten (1). In onderstaande voorbeeld zit Lars op twee projecten. Het eerste project is bij Dura Vermeer en de tweede bij de Gemeente Amsterdam. Bij het tweede project zien wij dat Lars kan schrijven op de uurtypen/activiteiten: Brainstorming, Uitwerking en Uitvoering. Daarnaast kan hij zijn kilometers verantwoorden (zie 2). Vandaag heeft hij dus 4 uur gewerkt aan de uitvoering en 87 kilometer gereden. Daarnaast heeft hij nog 4,5 uur aan het project van Dura Vermeer gewerkt. Als je een aantekening bij de uren wilt plaatsen kan je met een "enter" toets het "urenaantekeningen" veld oproepen. Eventueel kan je de aantekeningen ook onder in het scherm kwijt.

Bekijk ook de instructievideo

Indienen van je uren

Schrijf volgens afspraak je uren en dien ze in (3). Daarmee zet je de uren vast en geef je aan je urenmanager aan dat ze beoordeeld kunnen worden. Aan de rechterzijde zie je ook of je urenstaat volgens contract compleet is (4). In dit voorbeeld zijn er 8,5 van de 40 uur geschreven, dus zijn de uren nog niet compleet.

Bij het project van de Gemeente Amsterdam zien wij ook dat er een budget toegekend is (zie 2). Als je hier met je muis boven hangt zullen de budgetten getoond worden. 

Naast de gewone uren kunnen wij ook tijd schrijven op taken. Dit kunnen alle interne uren, ziekte, vakantie en alle andere niet projectgerelateerde uren zijn.

In dit voorbeeld heb je een budget vanuit een activiteitsgroep gekregen. Indien er meerdere medewerkers in deze groep zitten zou dit dus een gezamenlijk budget kunnen zijn. Bij veel van onze klanten wordt er gewerkt vanuit activiteitsgroepen. Indien je langdurige projecten hebt, waar je niet dagelijks/wekelijks aan werkt is dit een handige optie. Elke week verdwijnt dit project uit de urenkaart en als je weer aan dit project gewerkt hebt kan je het project eenvoudig weer activeren. Het voordeel hiervan is dat je de inactieve projecten niet elke keer in je urenkaart ziet.

Als de klant een urenbrief van je vereist kan je deze vanuit je urenkaart downloaden. Klik op het taartdiagram om de urenbrief of andere aan jou toegekende rapportages te bekijken of downloaden.

Heb je nog vragen over het uren schrijven?

Neem dan contact op met je applicatiebeheerder of chat met ons!

Was dit een antwoord op uw vraag?