Wees conservatief met het uitdelen van supervisor rechten

Binnen LIFT kan je één of meerdere gebruikers als "supervisor" aanmerken. Deze gebruikers hebben automatisch alle rollen en rechten binnen de software. Om deze reden is het van belang om al bij de inrichting te bepalen wie je supervisor wilt maken.

De gebruikerkaart

Per gebruiker is er de mogelijkheid om een vinkje bij "supervisor" aan te zetten. Dit is te vinden onder Processen/Beheer/Gebruikers/Selecteer de juiste gebruiker.

Idealiter zijn er weinig gebruikers als supervisor in de software aanwezig. Dit heeft meerdere redenen:

Volledige inzage

Een supervisor heeft inzage in alle data, waaronder die van de medewerkers. Denk dan bijvoorbeeld aan contracten, salarisgegevens, of informatie over persoonlijke omstandigheden. In verband met de AVG is het dus verstandig om het uitdelen van dit recht zo beperkt mogelijk te houden.

Kan de software configureren

Daarnaast kan een supervisor de instellingen van het systeem aanpassen. Het is dus van belang dat de supervisor iemand is met veel kennis van LIFT. Het is gebruikelijk dat de applicatiebeheerder de supervisor is in de organisatie.