Supervisors

Wat is een supervisor en wie moet je supervisor maken?

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Deze week bijgewerkt

Standaardgebruikers verkrijgen hun rechten via de gekoppelde rol(len) en licentiesleutel. In de gebruikerkaart kan je in de groep 'Inloggegevens' aanvinken dat de gebruiker een supervisor is.

Een supervisor is een gebruiker die binnen de mogelijkheden van de gekoppelde licentiesleutel, alle in LIFT aanwezige rechten heeft.

Een supervisor heeft alle rechten op alle kaarten en alle beheer- en instellingsmogelijkheden. Een supervisor heeft echter niet direkt recht op rapportconfiguraties en document- en e-mailsjablonen. Een supervisor kan zichzelf wel in een rol plaatsen met rechten op alle documenten- e-mail en rapportages.

Binnen een omgeving kunnen er één of meer gebruikers als supervisors worden aangemerkt.

LIFT adviseert dringend om supervisor-rechten conservatief uit te delen.

Een supervisor heeft derhalve inzage in alle data, waaronder die van de medewerkers. Denk dan bijvoorbeeld aan contracten, salarisgegevens, of informatie over persoonlijke omstandigheden. In verband met de AVG is het dus verstandig om het uitdelen van dit recht zo beperkt mogelijk te houden. Daarnaast kan een supervisor de instellingen van het systeem aanpassen. Het is dus van belang dat de supervisor iemand is met gedegen kennis van LIFT. Het is gebruikelijk dat de applicatiebeheerder supervisor is in de organisatie.

Was dit een antwoord op uw vraag?