Medewerkerportaal
De urenkaart
Uren schrijven - je persoonlijke urenkaart

Uren schrijven via je medewerkerportaal of mobile device

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je je uren al ingediend en wil je deze nog wijzigen? Alleen de (uren)administratie, urenmanager of applicatiebeheerder kan je indiendatum voor jou terugzetten. Dit kunnen zij doen via de backoffice urenkaart.

Snel naar:

Urenkaart openen vanuit je medewerkerportaal

Er zijn twee manieren om de urenkaart te openen:

[1] Via de snelkoppeling:

Om vanuit je medewerkerportaal uren te schrijven klik je op het klok-icoontje in de donkere actiebalk helemaal aan de linkerkant van je LIFT scherm:

Open je persoonlijke urenkaart. Hier kan je uren registeren op aan jou gekoppelde projecten en taken. Na invoeren en opslaan kan je je uren indienen. Door in te dienen weet de administratie dat ingevoerde uren definitief zijn. Gebruikers die niet enkel urenschrijver zijn in LIFT hebben deze snelkoppeling niet.

[2] Via het urenoverzicht in je medewerkerportaal:

Een andere methode is om vanuit de startpagina te klikken op een dag in het urenoverzicht. De urenkaart zal openen op het weeknummer welke aanklikt wordt.
Het opgelichte vakje staat voor de dag van vandaag. Klik op deze regel om de urenkaart direct in de huidige week te openen.

Met deze knop navigeer je direct naar de startpagina van je portaal. Op de startpagina zie je een samenvatting van je persoonlijke gegevens, planning en uren.

De persoonlijke urenkaart uitgelegd

Je urenkaart bestaat uit:

Actieknopppen:

In je persoonlijke urenkaart zie je je eigen gegevens met je indiendatum en een regel met actieknoppen. Deze knoppen worden hieronder uitgelegd:

Bij openstaande wijzigingen zal dit opslaan icoon oplichten. Pas na opslaan zijn uren toegevoegd aan je urenkaart. Wanneer een ongeldig aantal uur ingevoerd is op één of meerdere dagen zal de opslaanknop rood worden. Een tooltip geeft dan meer informatie over de dag van de foutieve invoer. Het opslaan icoon kan ook rood oplichten wanneer op een project uren geschreven zijn zonder aantekeningen en aantekeningen verplicht zijn op dat project.

Maak de huidige openstaande wijzigingen ongedaan.

Indienen van opgeslagen uren. Met het indienen van je uren staan je uren vast en kan je deze zelf niet meer wijzigen.

Gegevens herladen. Met deze optie worden alle aan jou gekoppelde projecten en uren herladen.

Activeer een project uit een activiteitgroep. Afhankelijk van je persoonlijke instellingen kan je er ook voor kiezen om een project uit een activiteitgroep te activeren door een fragment van de klant- of projectnaam in te typen.

Kopieer de uren zoals vorige week ingevoerd naar de huidige week. Zijn je te schrijven uren precies hetzelfde als die van vorige week? Met deze knop kan je gemakkelijk de uren van de vorige week kopiëren naar de huidige week.

Hier kan je door de applicatiebeheerder beschikbaar gestelde rapporten opstarten.

Hier kan persoonlijke weergave-instellingen aanpassen van je urenkaart.

Totaaloverzicht:

Het totaaloverzicht is het totaal van geregistreerde uren per dag in een bepaalde maand. In de kopregel wordt de huidige getoonde maand in het midden en vetgedrukt weergegeven. Door te klikken op een eerdere of latere maand zal de urenkaart in stapjes van één of twee maanden navigeren naar een andere periode.

Het is ook mogelijk om sneller te navigeren. Klik hiervoor op de vetgedrukte (huidig geselecteerde) maand. Hierna komt er een popup om snel naar een ander jaar en maand te navigeren.

Betekenis van de weekcontrole iconen:

Het aantal vastgelegde uren van deze week zijn minimaal conform de contractnorm of je rooster en de uren zijn ingediend.

Het aantal ingevoerde uren van deze week zijn minimaal conform de contractnorm maar de uren zijn nog niet ingediend.

Het totaal aantal ingevoerde uren in deze week is nog niet conform de contractnorm of rooster en de week ligt in het verleden. Een tooltip boven het icoon zal aangeven wat de contractnorm is voor het aantal in te voeren uren.

Het totaal aantal ingevoerde uren in deze week is nog niet conform de contractnorm of rooster maar de week loopt nog of ligt in de toekomst.

Ureninvoer:

In dit blok schrijf je per project en uurtype je uren op aan jou toegekende projecten of taken. Projecten zijn gekoppeld aan klanten en hebben één of meer uurtypen/activiteiten en mogelijk ook één of meer declaraties. Op taken kan je enkel uren schrijven.

Functionaliteit bij ureninvoer:

Typ hier (een fragment van) de project-, taak- of bedrijfsnaam om makkelijker uren te schrijven op het gewenste project of taak.

Met deze schakelaar worden lege regels getoond. Klik op deze knop om lege regels niet te tonen

Navigeer naar een week eerder

Navigeer naar een week later

De datumkolom wordt in het groen weergegeven wanneer die dag is aangemerkt als een nationale feestdag. De tooltip op de dag geeft aan welke nationale feestdag het dan betreft:

Standaard ureninvoer:

In een urencel kan je de uren invoeren in uu:mm notatie (bijvoorbeeld 8:45) of als 8,75 of 8.75 uur. Door na invoeren van een aantal uur op ENTER te drukken kan direct een notitie bij het geschreven uur worden geregisteerd. Uren met een gekoppelde notitie worden in het vet weergegeven in het ureninvoerblok.

In het notitie/aantekeningenblok kan met deze knop gewisseld woden naar incrementeel urenschrijven wat hieronder wordt uitgelegd.

LIFT toont ook helemaal onderin de urenkaart het aantekeningenveld van een geschreven uur.

De projectadministratie kan voor een project of taak aangeven dat het verplicht is om een aantekening toe te voegen. De cel wordt rood wanneer nog geen aantekening is toegevoegd.

Incrementeel uren schrijven:

Incrementeel urenschrijven is interessant wanneer je op meer detailniveau je uren wilt registreren op één projectuurtype/activiteit op één dag. Ga hiervoor naar de gewenste cel en klik op Ctrl + ENTER. Je kan een nieuwe invoer toevoegen en daarachter een aantekening invoeren.

Voeg een nieuwe regel toe. In die regel registreer je het aantal uur en kan een notitie worden vastgelegd.

Verwijder de huidige regel. Het geschreven uur en eventueel gekoppelde notitie zullen worden verwijderd.

Wanneer op een dag incrementeel tijd is geregistreerd door meerdere verschillende gebruikers wordt dit in de cel aangegeven met een oranje hoekje:

Uurbudget op project:

Wanneer op een project met budgetten wordt gewerkt dan zie je in de projectregel het nog openstaand budget uitgedrukt in uren. Met het icoon erachter wordt extra informatie gegeven:

Er is nog een positief urenbudget op dit project. Zweef met je muis boven het icoon voor extra informatie. Je ziet dan het oorspronkelijke budget, hoeveel uur je zelf hebt verbruikt en wanneer gewerkt wordt met een groepsbudget hoeveel uren andere medewerkers op het project hebben geschreven.

Het projectbudget is overschreden. Zweef met je muis boven het icoon voor extra informatie. Je ziet dan het oorspronkelijke budget, hoeveel uur je zelf hebt verbruikt en wanneer gewerkt wordt met een groepsbudget hoeveel uur andere medewerkers op het project hebben geschreven.

Vakantieverzoeken:

Als een vakantieverzoek is ingediend zal dit aangegeven worden in de week van het vakantieverzoek.

In deze week staat een nog niet geaccepteerd taakurenverzoek open op deze taak. De tooltip op dit icoon achter de taak geeft meer informatie.

In deze week staat een geaccepteerd taakurenverzoek open op deze taak. De tooltip op dit icoon achter de taak geeft meer informatie. Klikken op het icoon vult automatisch de uren van het vakantieverzoek in voor de huidige week.

Wanneer een vakantieverzoek is afgewezen zal het uitroepteken achter de taaknaam verdwijnen.

Achter een taak kan ook een informatie icoon getoond worden:

Dit icoon achter een taaknaam staan. De tooltip in dit icoon toont dan mogelijke toelichting over wanneer je op deze taak uren mag schrijven.

Uren indienen:

Nadat je je uren volledig voor alle projecten en taken hebt geregistreerd tot en met een bepaalde week is het belangrijk om je uren in te dienen. Met het indienen van je uren geef je aan de administratie en/of urenmanager aan dat de gewerkte uren tot en met een bepaalde datum volledig ingevuld zijn. Wanneer uren nog niet definitief zijn kunnen uren nog niet verwerkt worden voor facturatie.

Om in te dienen kies je bovenin de kaart de indien-knop:

Indienen van opgeslagen uren. Met het indienen van je uren staan je uren vast en kan je deze zelf niet meer wijzigen.

Selecteer hier je gewenste indiendatum en klik op 'Indienen'. Hiermee zijn je uren direct vastgezet.

Na indienen van je uren kan je je uren niet meer wijzigen! Controleer je geschreven uren dus goed voor je je uren indient! Heb je onverhoopt toch een vergissing gemaakt dan zal je contact op moeten nemen met je adminstratie of urenmanager.

Heb je nog vragen over het uren schrijven?

Neem dan contact op met de adminstratie of je urenmanager!