Gebruikers koppelen aan startpagina's

Gebruikers koppelen aan startpagina-configuraties

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nieuwe gebruikers

Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker zal LIFT vragen welke startpagina-definitie LIFT bij inloggen getoond moet worden:

Bestaande gebruikers

Bestaande gebruikers kunnen gedefinieerde startpagina's gepushed krijgen via Ć©Ć©n van hun gekoppelde rollen. Gebruik hiervoor de '...' knop rechtsboven in de rolkaart:

Gebruikersinstellingen beheren. De optie zit rechtsboven in de rol-kaart.

Hier kunnen diverse instellingen doorgezet worden naar gebruikersprofielen in de desbetreffende rol. Om gebruikers in de rol te forceren naar een gedefinieerde startpagina kies je onderstaande instellingen en kies je bij de 'Actieve startpagina' opzoeklijst voor de gewenste startpagina:
ā€‹

In het gebruikersoverzicht onderin het dialoog worden de aan de rol gekoppelde gebruikers getoond. Aangevinkte gebruikers zullen worden meengenomen in de actie om de actieve startpagina aan te passen.

Instellingen van actief ingelogde gebruikers kunnen niet worden aangepast. Dit wordt zichtbaar gemaakt met een rood uitroepteken bij de gebruiker.

Als een gebruiker zelf al een startpagina gekozen heeft, dan wordt dit kenbaar gemaakt middels een oranje uitroepteken voor de naam. Dit is alleen een waarschuwing; gebruikers die al een instelling hebben, kunnen geforceerd worden naar de ingestelde startpagina.

Zie hier voor een documentatieoverzicht m.b.t. LIFT startpagina's.