De Recruitment funnel

Overzichtelijk je recruitment- of medewerkerprocessen bijhouden

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Recruitment funnel

Binnen jouw omgeving is je Recruitment funnel eenvoudig te beheren door middel van het Kanban bord. In onderstaande voorbeeld zien wij vijf kolommen, waar verschillende soorten sollicitanten, medewerkers en inhuurkrachten in voorkomen. De gedachte is dat men in een Recruitment proces van de eerste naar de laatste kolom toewerkt. Je kan eenvoudig de potentiële sollicitant ''Katja Bisschop'' van kolom één naar een van de volgende kolommen slepen (drag and drop). Daarmee zetten wij iedere keer een stap in het recruitment proces. Wil je de funnel ook voor je al bestaande medewerkers gebruiken? Je kunt meerdere borden configureren of een bord waar de medewerkers ook in voorkomen. Hier ben je helemaal vrij in.

Recruitment funnel met instructies

De configuratie

Binnen de Recruitment funnel kan je eenvoudig een eigen configuratie creëren, of een van de standaarden gebruiken die door een van je collega's ingericht is. Voordat je kunt beginnen met je configuratie moeten wij in het opzoeklijstbeheer de recruitment voortgangsfasen definiëren. Daarmee kunnen wij op een (potentiële) sollicitant/werknemer of inhuurkracht de voortgang van het recruitment proces bepalen. Let op! Deze fasen worden door de je hele bedrijf gebruikt.

Opzoeklijstbeheer recruitmentvoorgang

Als deze stap voltooid is kan je in de Recruitment funnel de configuratie verder uitwerken. Dit doen wij in de Recruitment funnel onder het beheer. Indien er al configuraties bestaan kan je hier een van de bestaande configuraties kiezen.

Configuratie van recruitment funnel

Binnen het beheer bepaal je de volgende zaken:

Funnelinformatie

• De naam van de funnel

• Vanuit welke Rol mag men deze funnel zien

Funnelinstellingen

• Hier kan je instellen of het totaal aantal items per kolom getoond moet worden, en welke kleuren de drie prioriteitsfasen hebben.

Filters

• Bepaal hoe de funnel gefilterd wordt. Dit kan bijvoorbeeld op basis van recruiter, wervingsbron, functie of anders zijn.

Tip: Wanneer elke recruiter zijn of haar eigen funnel wil zien, selecteer dan "eigen". Iedereen kan dan automatisch zijn of haar eigen funnel inzien

Veldinstellingen

• Welke velden wil je op de tegeltjes in één oogopslag zien? En welke wil je zien als je het kaartje openklapt? Bepaal ook gelijk of je deze velden rechtstreeks vanuit de funnel wil kunnen aanpassen.

Kolominstellingen

• Hier bepalen wij het aantal en de naam van de kolommen. Daarnaast soorten sollicitanten, medewerkers en inhuurkrachten die geen voortgang hebben automatisch in een van de kolommen plaatsen. Daardoor verlies je nooit meer iets uit het oog.

Kolominstellingen recruitment funnel

Meerdere Recruitment funnels

Het is dus mogelijk om meerdere funnels tegelijkertijd te configureren en te gebruiken. Je kan eenvoudig switchen tussen je funnel onder de configuratieknop. Het grote voordeel hiervan is dat je jouw eigen funnel kunt creëren, maar ook de gehele funnel van je bedrijf in zou kunnen zien. Ook zou je een aparte funnel voor de bestaande medewerkers kunnen maken.