Alle collecties
Facturatie & Debiteurenbeheer
Correctiefacturen
Correctie van projecten die op uurbasis zijn gefactureerd
Correctie van projecten die op uurbasis zijn gefactureerd

Uren of (BTW) tarieven wijzigen

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij projecten die op uurbasis gefactureerd zijn kunnen de volgende correcties doorgevoerd worden:

In al deze situaties kan je deze fouten in LIFT eenvoudig herstellen.

Herstellen van het aantal uur

Een klant kan niet akkoord gaan met het aantal geschreven uur op een factuur. Bijvoorbeeld omdat een medewerker een dag eerder naar huis is gegaan vanwege ziekte of helemaal niet aanwezig was en dus eigenlijk een ziekte- of vakantiedag had moeten schrijven.

In de situatie dat iemand 8 uur heeft geschreven op een dag terwijl deze 3 uur eerder naar huis is gegaan vanwege ziekte, dan kan in de back-office urenkaart het aantal uur op 5 worden gezet en 3 uur worden overgeheveld naar ziekte.

Na opslaan van de urenkaart zal LIFT dan automatisch een correctie maken:

Door 5 uur te schrijven op vrijdag 28-01 zie je na opslaan van de urenkaart op het project een correctie van -3 uur. Als medewerker registreer je dus alleen wat het aantal uur had moeten zijn en voer je dus zelf geen berekende correctie in.

Na het opslaan van deze wijziging zal op dit project een correctiefactuur gereed staan.

Herstellen van het uurtarief

Een onjuist uurtarief komt relatief vaak voor aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Een project is dan bijvoorbeeld al gefactureerd terwijl de tariefwijzing nog doorgevoerd had moeten worden op de gekoppelde voordrachten.

Voor het herstellen van het uurtarief is er de persoonsvoordrachttariefwijzigingsmagier. De magier kan, met terugwerkende kracht, helpen om eenvoudig voordrachttarieven aan te passen. Hierbij kan LIFT automatisch nieuwe voordrachten aanmaken met het juiste tarief en de uren vanaf de mutatiedatum van de verkeerde voordracht omboeken naar de nieuwe voordracht. Je start de persoonsvoordrachttariefwijzigingsmagier vanaf de projectkaart van het te corrigeren project.

Afhankelijk van de wijzigen die zijn doorgevoerd met de magiër zullen er één of meerdere correctiefacturen gereed staan.

Corrigeren van onjuist BTW tarief

Als voor één of meer voordrachten een verkeerd BTW tarief is gebruikt kan je dit eenvoudig corrigeren. Open hiervoor vanuit het project de voordrachtkaart(en) die gefactureerd zijn tegen het verkeerde BTW tarief.

Op het 'Financiële informatie' detailtabblad kan het BTW tarief worden aangepast in de opzoeklijst. Na opslaan zal LIFT automatisch een correctie factuur gereed zetten in het factuuroverzicht.

Desgewenst kan de correctiefactuur gesplitst worden in een losse credit- en debet factuur.

Was dit een antwoord op uw vraag?