De Sales funnel

Binnen jouw omgeving is je sales funnel eenvoudig te beheren door middel van het Kanban bord. In onderstaande voorbeeld zien wij vier kolommen, waar leads en aanvragen in voorkomen. De gedachte is dat men in een sales proces van de eerste naar de laatste kolom toewerkt. Je kan eenvoudig de lead "Adviesklus?" van kolom één naar een van de volgende kolommen slepen (drag and drop). Daarmee zetten wij iedere keer een stap in het sales proces. Wil je de funnel ook voor je projecten gebruiken? Je kunt meerdere borden configureren of een bord waar de projecten ook in voorkomen. Hier ben je helemaal vrij in.

Sales funnel LIFT Software

De configuratie

Binnen de Sales funnel kan je eenvoudig een eigen configuratie creëren, of een van de standaarden gebruiken die door een van je collega's ingericht is. Voordat je kunt beginnen met je configuratie moeten wij in het opzoeklijstbeheer de sales voortgangsfasen definiëren. Daarmee kunnen wij op een lead, aanvraag of project de voortgang van het sales proces bepalen. Per voortgang kunnen wij een standaard slagingspercentage instellen, waar je op de lead of aanvraag van zou kunnen afwijken. Let op! Deze fasen worden door de je hele bedrijf gebruikt.

Opzoeklijstbeheer voor Sales funnel LIFT Software

Als deze stap voltooid is kan je in de sales funnel de configuratie verder uitwerken. Dit doen wij in de Sales funnel onder het beheer. Indien er al configuraties bestaan kan je hier een van de bestaande configuraties kiezen.

Binnen het beheer bepaal je de volgende zaken:

Funnelinformatie

  • De naam van de funnel

  • Vanuit welke Rol mag men deze funnel zien

Funnelinstellingen

  • Hier kan je instellen of de gebruiker het totale omzetdoel en/of de gewogen omzet van deze funnel mag inzien

Filters

  • Bepaal welke leads, aanvragen en projecten je mee wilt nemen in deze funnel. Wij kunnen hier filteren op de behandelaar, accountmanager, product/productgroepen en nog veel meer.

Tip: Wanneer elke accountmanager/behandelaar zijn of haar eigen funnel wil zien, selecteer dan "eigen". Iedereen kan dan automatisch zijn of haar eigen funnel inzien

Veldinstellingen

  • Welke velden wil je op de tegel van de lead, aanvraag en project zien?

Kolominstellingen

  • Hier bepalen wij het aantal en de naam van de kolommen. Daarnaast kunnen wij alle leads, aanvragen en projecten die geen voortgang hebben automatisch in een van de kolommen plaatsen. Daardoor verlies je nooit meer iets uit het oog

Meerdere sales funnels

Het is dus mogelijk om meerdere funnels tegelijkertijd te configureren en te gebruiken. Je kan eenvoudig switchen tussen je funnel onder de configuratieknop. Het grote voordeel hiervan is dat je jouw eigen funnel kunt creëren, maar ook de gehele funnel van je bedrijf in zou kunnen zien. Ook zou je een aparte funnel voor de projecten kunnen maken.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?