Taken

Definieer en beheer zelf taken die binnen de organisatie gebruikt worden

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verschillen tussen projecten en taken

Een medewerker kan binnen LIFT tijdschrijven op projecten en/of op taken.

Projecten zijn altijd gekoppeld aan een klantrelatie en geschreven uren resulteren doorgaans direct of indirect tot een factuur. Op projecten kunnen verschillende uurtypen en declaraties gedefinieerd zijn. Taken zijn niet gekoppeld aan een klantrelatie en resulteren nooit in een factuur. Op taken kunnen geen uurtypen en declaraties worden gedefinieerd.

Door uren op zowel projecten als op taken te kunnen schrijven kan een sluitende verantwoording van uren van een medewerker gemaakt worden. Zo kunnen dan voor iedere week de contracturen verantwoord worden. Contracturen zijn hierbij het contractpercentage van de medewerker zoals aangegeven in zijn of haar rooster of actieve contract t.o.v. de normuren per werkweek.

Typen taken

Bij het definieren van taken onderscheiden we verschillende typen taken; algemene taken en specifieke taken.

Algemene taken zijn doorgaans taken waar vrijwel iedereen uren op mag schrijven. Zo kunnen 'Ziekte', 'Vakantie', en 'Bijscholing' algemene taken zijn.

Specifieke taken worden expliciet toegewezen aan één of meerdere medewerkers. Denk bijv. aan een taak als 'Zwangerschapsverlof' of 'Receptiewerkzaamheden'.

Was dit een antwoord op uw vraag?