Persoonlijke startpagina

Rechten instellen voor aanpassen van je persoonlijke startpagina

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Persoonlijke startpagina

Gebruikers hebben standaard vaak géén recht om hun persoonlijke instellingen te wijzigen. Net als bij andere rechten kan dit worden aangepast via rollen in rechtenbeheer. Ga hiervoor naar gekoppelde rol van de gebruiker, tabblad 'Rechten' en dan naar Kaart 'Startpagina' en selecteer hier de categorie 'Startpagina'.

Hier zie je de de onderstaande instelling waarbij zowel het lezen- als schrijven-vinkje gezet moet worden:

In de 'Acties' kunnen voor verschillende widgets beheer en/of configureerrechten worden ingesteld. Het verschil is hier:

• Beheer rechten zijn hierbij rechten om widgets te definieëren

• Configureer rechten zijn hierbij rechten om widgets in te stellen

Standaard gebruikers hebben mogelijk configuratie-rechten en applicatiebeheerders hebben doorgaans ook alle widgetbeheerrechten.

De niet ingediende uren widget, nieuwsberichtenbeheer, social log en de taakurenverzoekwidget hebben extra rechtenopties en zijn om die reden direkt onder de startpagina rechten te vinden.

Zie hier voor een documentatieoverzicht m.b.t. LIFT startpagina's.