Widgets - Links

Handig snelkoppelingen gebundeld in een widget op je startpagina

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Widgets zijn de onderdelen die op een tabblad van je startpgaina getoond kunnen worden. LIFT kent diverse widgets met verschillende mogelijkheden. De algemene beschrijving van de startpagina vind je hier.

Links

Links is een generieke widget om gemakkelijk selecties, instellingen, rapporten, overzichten of nieuwe kaarten vanuit specifieke processen te starten.

Opties in de widget zijn:

Naast snelkoppelingen naar algemene functionaliteit binnen LIFT bestaat de mogelijkheid om een snelkoppeling te maken naar een externe URL. De snelkoppeling heeft een titel, een URL en er kan worden aangegeven of de URL al dan niet binnen LIFT moet worden geopend of in een nieuw tabblad van je browser.

In dit optiemenu kan de beheerder:

  • Linknamen van de getoonde snelkoppelingen aanpassen naar eigen termen.

  • De huidige widget converteren naar een gedeeld widget

Titel

In de opties kan de 'Titel' van de widget worden ingesteld.

Toon type

De optie 'Toon type' zal de volledige naam van de snelkoppelingen. Dus bijvoorbeeld 'Algemeen rapport - Omzet per klant (Relaties)' i.p.v. 'Omzet per klant (Relaties)'. Op deze manier wordt de context van de koppeling verduidelijkt.

Groeperen

'Groeperen' kan, analoog aan groeperen van rapporten, links indelen in categorieën en subcategorieën. Voor voorbeelden zie ook de 'i' tooltip op de kaart zelf. Groeperen zal dan default gebeuren middels de naamgeving van LIFT. Dit kan echter overschreven worden met de '...' knop. In het overzicht wat dan geopend wordt kan de naamgeving en groepering naar eigen inzicht worden aangepast.

Het overzicht van snelkoppelingen kan zowel snelkoppelingen sorteren als de getoonde snelkoppelingen instellen:

Wissel het overzicht naar de mogelijkheid om snelkoppelingen toe te voegen. Selecteer een snelkoppeling door deze aan te vinken.

Wissel het overzicht naar de mogelijkheid om snelkoppelingen te sorteren.

Plaats de snelkoppeling eerder in de volgorde van getoonde snelkoppelingen in de widget.

Plaats de snelkoppeling later in de volgorde van getoonde snelkoppelingen in de widget.

Wanneer je de snelkoppelingen aan het selecteren bent kan je met 'Zoek' veld gemakkelijker een LIFT snelkoppeling terugvinden door een fragment van de snelkoppelingnaam in te typen.

Was dit een antwoord op uw vraag?