Rechtenprofielen

Dynamische rechten op basis van werknemercontract-eigenschappen.

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel geeft uitleg over de volgende onderwerpen:

Wat is een rechtenprofiel

Rechtenprofielen worden gebruikt om automatisch dynamische koppelingen te maken tussen gebruikers die gekoppeld zijn aan een werknemerkaart (en een geldig werknemercontract hebben) en één of meerdere rollen.

Voorbeeld:

Een gebruiker heeft een gekoppelde werknemerkaart. In het huidig gekoppelde contract is de functie van de werknemer consultant. Via een rechtenprofiel kan de gebruiker dan automatisch gekoppeld zijn aan de rol urenschrijver.

Als de werknemer later accountmanager wordt via zijn/haar functie in het medewerkercontract dan kan LIFT de gebruiker via rechtenprofielen automatisch koppelen aan de rol accountmanager (en evt. nog steeds aan de rol urenschrijver).

Voor werken via een rechtenprofiel moet een gebruiker gekoppeld zijn aan een werknemer. Deze werknemer moet een op dit moment lopend werknemercontract hebben en in dat contract moet voldaan zijn aan de voorwaarden zoals gedefinieerd in het rechtenprofiel.

Aanmaken van een nieuw rechtenprofiel

Voor het aanmaken van een nieuw rechtenprofiel ga je naar:

Startpagina in de snelkoppelingenbalk. De snelkoppelingbalk is de strook met mogelijk te starten functies aan de linkerkant van het LIFT scherm. Ga naar dit scherm om naar 'Acties...' te gaan.

Met het acties-veld op de startpagina kunnen snel acties gestart worden. Typ hier 'rechten' en kies de optie 'Nieuwe kaart - Rechtenprofiel' om een nieuwe rechtenprofiel aan te maken.

Zie hierna 'Configureren of aanpassen van een rechtenprofiel' voor meer informatie.

Openen bestaand profiel

Een bestaand rechtenprofiel kan geopend worden door:

Startpagina in de snelkoppelingenbalk. De snelkoppelingbalk is de strook met mogelijk te starten functies aan de linkerkant van het LIFT scherm. Ga naar dit scherm om naar 'Acties...' te gaan.

Met het acties-veld op de startpagina kunnen snel acties gestart worden. Typ hier 'rechten' en kies de optie 'Overzicht - Rechtenprofielen' om de lijst met rechtenprofielen te openen. Dubbelklik in deze lijst op de regel van het rechtenprofiel dat je wilt openen.

Configureren of aanpassen van een rechtenprofiel

In het gestarte dialoog kan je een naam en omschrijving van het rechtenprofiel opgeven.

In de lijst van gekoppelde rollen kunnen rollen worden gekoppeld aan het rechtenprofiel.

Als een gebruiker voldoet aan de regels/voorwaarden van het rechtenprofiel zal de gebruiker gekoppeld worden aan de hier opgegeven rollen.

Het regel-overzicht toont de regels/voorwaarden waaraan de aan de werknemer gekoppelde gebruiker moet voldoen. Verder zie je hier de volgende opties:

Nieuwe voorwaarde toevoegen. Een nieuwe voorwaarde regels wordt altijd toegvoegd als een 'of' conditie. Met het openklappen van de opzoeklijst onder de regel wordt een 'en' conditie toegevoegd.

Regels / voorwaardeverzameling kopieëren van ander rechtenprofiel

Huidige voorwaarde blok verwijderen

Na het toevoegen van regels is in het overzicht 'Overeenkomende gebruikers (vandaag)' te zien welke gebruikers vandaag gekoppeld zouden worden aan rollen via dit profiel.