Wat zijn UBL facturen?

UBL staat voor Universal Business Language en is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Economische zaken (Digitale overheid). In de volksmond wordt de UBL factuur ook wel een e-factuur genoemd. De e-factuur is een gestructureerd, digitaal bestand, waar alle gegevens altijd op een vaste plek staan en hun eigen betekenis hebben. Dit is dus geen pdf, maar heeft een vast XML-formaat. Het grote voordeel is dat de e-factuur vanuit het ene systeem geautomatiseerd kan worden verwerkt in een ander systeem. Daardoor is de handmatige verwerking verleden tijd, wat natuurlijk veel tijd scheelt maar ook eventuele (menselijke) fouten voorkomt.

Doordat de factuur altijd dezelfde opbouw heeft kan het boekhoudsysteem van de klant de factuur automatisch inlezen en direct als boekingsvoorstel aanbieden. jouw klant hoeft de factuur enkel te controleren en te accorderen voor de betaling.

De grootste voordelen:

  • UBL facturen schelen veel handelingen bij de leverancier en de klant

  • In de boekhouding zie je direct een boekingsvoorstel voor ontvangen facturen

  • Is minder foutgevoelig dan een fysieke- of pdf factuur

UBL facturen vanuit LIFT Software

LIFT Software biedt de mogelijkheid om de UBL facturen te genereren. Deze UBL facturen kan LIFT op het PEPPOL netwerk aanbieden. Dit doen wij in samenwerking met Easy Systems. Indien jouw organisatie nog niet zoveel UBL facturen verstuurd kan je de facturen ook mailen of downloaden. Je zou ze dan eventueel handmatig kunnen uploaden in het portaal van de klant of op het PEPPOL netwerk.

Wil jij ook UBL facturen versturen? Neem dan even contact op met onze support afdeling en dan richten wij dit gezamenlijk even in.


Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?