E-facturen / UBL facturen

LIFT Software kan E-/ UBL facturen genereren en op het PEPPOL netwerk aanbieden

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn UBL facturen?

UBL staat voor Universal Business Language en is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Economische zaken (Digitale overheid). In de volksmond wordt de UBL factuur ook wel een e-factuur genoemd. De e-factuur is een gestructureerd, digitaal bestand, waar alle gegevens altijd op een vaste plek staan en hun eigen betekenis hebben. Dit is dus geen pdf, maar heeft een vast XML-formaat. Het grote voordeel is dat de e-factuur vanuit het ene systeem geautomatiseerd kan worden verwerkt in een ander systeem. Daardoor is de handmatige verwerking verleden tijd, wat natuurlijk veel tijd scheelt maar ook eventuele (menselijke) fouten voorkomt.

Doordat de factuur altijd dezelfde opbouw heeft kan het boekhoudsysteem van de klant de factuur automatisch inlezen en direct als boekingsvoorstel aanbieden. De klant hoeft de factuur enkel te controleren en te accorderen voor de betaling.

De grootste voordelen:

• UBL facturen vereisen minder handelingen bij de leverancier en de klant

• In de boekhouding zie je direct een boekingsvoorstel voor ontvangen facturen

• Is minder foutgevoelig dan een fysieke- of pdf factuur

UBL facturen vanuit LIFT Software

LIFT Software biedt de mogelijkheid om de UBL facturen te genereren. Deze UBL facturen kan LIFT op het PEPPOL netwerk aanbieden. Dit doen wij in samenwerking met Easy Systems. Indien jouw organisatie nog niet zoveel UBL facturen verstuurt, kan je de facturen ook mailen of downloaden. In dat geval kan je ervoor kiezen om ze handmatig te uploaden in het portaal van de klant of op het PEPPOL netwerk.

Wil jij ook UBL facturen versturen? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers en dan bespreken we de mogelijkheden voor deze module.

Configuratie

De configuratie van UBL facturen gebeurt vanuit de systeeminstellingen. Onder factuur - [bedijfsnaam] - factuuropmaak - E-factuursjabloon. Met de ... knop achter de opzoeklijst kan de UBL configuratie/definitie gemaakt worden.