Het contractspercentage voer je in op het werknemercontract

Op de werknemerkaart is het werknemercontract te vinden. Hier worden variabelen vastgelegd als het salaris, de vakantiedagen en welk contractsoort je hebt. Hier bepalen wij ook hoeveel procent van de urennorm deze werknemer dient te verantwoorden. In dit voorbeeld is de urennorm 40 werkuren per week. Bij een 80% contractspercentage dient de werknemer dus 32 uur te verantwoorden.
De urennorm vinden wij onder Processen/Beheer/Systeeminstellingen.

Vakantiedagenopbouw

LIFT houdt al rekening met het contractspercentage. Dat wil zeggen dat als je 26 vakantiedagen opbouwt bij een 40-urige werkweek, je dus automatisch 26 * 0,8 = 20,8 dagen opbouwt bij een 80% contract. Vul dus altijd het aantal vakantiedagen in die je bij een 100% contract zou krijgen (de norm werkuren per werkweek in de systeeminstellingen).

Rapportages

In meerdere rapportages wordt rekening gehouden met het contractspercentage. Een goed voorbeeld is het standaard rapport "Uren- en lastenoverzicht", waar de declarabiliteit van de medewerkers wordt getoond. Het is natuurlijk logisch dat wij in onderstaande voorbeeld minder uren verwachten van Eva dan haar vier collega's.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?