Naar de hoofdinhoud
Activiteitsgroep

Een standaard groep of team die voorgedragen wordt op het project

Martin van der Zee avatar
Geschreven door Martin van der Zee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een activiteitsgroep bied je medewerkers binnen een vooraf gedefinieerde groep de mogelijkheid om tijd en/of declaraties te schrijven op een project. Een activiteitgroep kan aan een persoonsproject worden gekoppeld als activiteitgroepvoordracht.

Ga snel naar:

Aanmaken van een activiteitgroep

Een activiteitgroep is te definiëren via

Startpagina in de snelkoppelingenbalk. De snelkoppelingenbalk is de strook met mogelijk te starten functies aan de linkerkant van het LIFT scherm. Ga naar dit scherm om naar 'Acties...' te gaan.

Met het acties-veld op de startpagina kunnen snel acties gestart worden. Typ hier 'activiteit' en kies de optie 'Nieuwe kaart - Activiteitgroep' om een nieuwe activiteitgroep aan te maken.

Een andere mogelijkheid is om vanuit de kaarttegel 'Activiteitgroepen' via het activiteitgroep-icoon op de tegel een activiteitgroep aan te maken. Voorwaarde is dan uiteraard wel dat in de startpagina-inrichting gebruik gemaakt wordt van de kaarttegelwidget 'Overzicht - Activiteitgroepen'.

De activiteitgroep heeft een unieke naam en een eigen standaard uurtarief.

Functies op de activiteitgroepkaart

In het 'Leden' hoofdtabblad kunnen medewerwerkers in de activiteitgroep worden beheerd":

Voeg een nieuwe medewerker toe aan de activiteitgroep. Een medewerker kan een potentiële werknemer, werknemer of inhuurkracht zijn.

Verwijder de huidig geselecteerde medewerker(s) uit de activiteitgroep.

Instelbaar filter op de medewerkerlijst. Hierin kan gefilterd worden op de verschillende medewerkertypen.

In het 'Voordrachten' hoofdtabblad staat een overzicht van geactiveerde voordrachten.

Hier kan je het voordrachtfilter instellen.. Hierin kan gefilterd worden op de verschillende voordrachttypen.

Hiermee kan het overzicht geëxporteerd worden naar MS Excel.

Hier kunnen de zichtbare kolommen van het overzicht worden ingesteld.

Het 'Planning' hoofdtabblad toont voor de aan de activiteitgroep gekoppelde medewerkers de geplande / verwachte tijdsbesteding.

Navigeer naar de vorige periode in de planning.

Navigeer naar de huidige week in de planning.

Navigeer naar de volgende periode in de planning.

Openen van een activiteitgroepkaart

Om een bestaande activiteitgroep te openen zijn er verschillende mogelijkheden:

Startpagina in de snelkoppelingenbalk. De snelkoppelingenbalk is de strook met mogelijk te starten functies aan de linkerkant van het LIFT scherm. Ga naar dit scherm om naar 'Acties...' te gaan.

Met het acties-veld op de startpagina kunnen snel acties gestart worden. Typ hier 'groep' en kies de optie 'Overzicht - Activiteitgroepen' om een overzicht van alle activiteitgroepen te openen. Dubbelklikken op de regel opent de desbetreffende activiteitgroep.

Een andere mogelijkheid is om vanuit de kaarttegel 'Activiteitgroepen' op de tegel te klikken om een overzicht van alle activiteitgroepen te openen. Dubbelklikken op de regel opent de desbetreffende activiteitgroep. Voorwaarde is dan uiteraard wel dat in de startpagina-inrichting gebruik gemaakt wordt van de kaarttegelwidget 'Overzicht - Activiteitgroepen'.

Was dit een antwoord op uw vraag?