LinkedIn koppeling

Eenvoudig contactpersonen of medewerkers importeren van LinkedIn

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze “How to” leggen wij uit hoe de LIFT gebruiker toegang krijgt tot de Chrome LIFT-IN plugin. Middels deze plugin kan je sollicitanten, potentiële sollicitanten en contactpersonen (inclusief de potentiële klant) importeren vanuit LinkedIn. Hiervoor zullen een aantal stappen ondernomen moeten worden.

Voorbereiding door de organisatie

In het API Beheer moet de “Status” op “Beschikbaar” staan. Dit kan je controleren door te navigeren naar Processen / Beheer / API Beheer. Indien je geen rechten hebt om hier zelf heen te navigeren zal je de applicatiebeheerder binnen jouw organisatie even moeten benaderen. Indien de status in het API Beheer niet op beschikbaar staat, laat dan de applicatiebeheerder contact opnemen met LIFT Support.

De medewerker moet in een “Rol” zitten waar de rechten op de LinkedIn import aan staat.

Voorbereiding door de medewerker

De plugin en de configuratie hiervan zijn binnen LIFT te vinden. Dit doe je door te navigeren naar Processen / Medewerkers OF Relaties / LinkedIn profielen (afhankelijk van de inrichting zal je dus bij medewerkers of relaties moeten kijken).
Onderstaande screenshot laat zien hoe je de Chrome Web Store vanuit LIFT kunt openen.

Klik op “Chrome-extensie installeren”” en daarna “Chrome-extensie verversen”. Vergeet niet om te verversen nadat je de plugin geïnstalleerd hebt. De plugin zal om permissies vragen, deze zal je moeten toestaan.

Vergeet niet de toegangscode te verversen voordat je de chrome-extensie ververst.

Wanneer je de LIFT-In plugin gebruikt op een geldig LinkedIn profiel, zal je bovenstaande pop-up krijgen. Je hebt de keuze om het profiel te importeren als:

• Potentiële sollicitant

• Sollicitant

• Contactpersoon

In LIFT komt het geïmporteerde profiel tevoorschijn. Daar heb je de keuze om een nieuwe kaart te maken (en de contactpersoon te koppelen aan een (nieuwe) klant) of een al bestaande kaart te overschrijven.

Een LinkedIn CV importeren

Het is ook mogelijk om het LinkedIn CV document te importeren in LIFT en gelijk te koppelen aan de medewerkerkaart. Deze instelling kan je via de instellingen van de plugin aanzetten. We raden je aan om deze instelling alleen aan te zetten wanneer je de cv's altijd wilt importeren.

In de instellingen kan je vervolgens bepalen onder welk documentsjabloon je het CV document wilt importeren.

Werk je niet met één van de beschikbare importprofielen? In de instellingen kan je ervoor kiezen om een profiel bij het importeren niet in de plugin pop-up te tonen.

Wanneer de profielenkaart gebruikt wordt zal de toegangscode van de LIFT-In plugin automatisch met een maand worden verlengd.

Heb je nog vragen over de LIFT-In plugin?