Exact Online koppeling

Hoe werkt de Exact Online koppeling?

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Exact Online koppeling

LIFT heeft een API koppeling met Exact Online, daarmee is het mogelijk op verschillende gebieden informatie uit te wisselen tussen beide systemen.

Debiteurenkoppeling

De debiteurenkoppeling zorgt ervoor dat LIFT klantinformatie in Exact zet waardoor je alle informatie maar op één plek hoeft in te vullen. Stel dat je het adres van een klant verandert zal dit ook in Exact worden gewijzigd. Nieuwe klanten worden ook aangemaakt in Exact. Het is daarvoor wel van belang dat de klantnummers uit LIFT leidend zijn, hierover lees je verder in dit artikel meer.

Factuurkoppeling

De factuurkoppeling zorgt ervoor dat de facturen op de juiste plek in Exact terechtkomen. Je kunt op elk moment ervoor kiezen om de facturen te exporteren, LIFT zal markeren welke facturen geëxporteerd zijn.

Optionele koppeling

De optionele koppeling voor het beheren van de debiteuren leest de afgeletterde facturen uit. Het is daarmee mogelijk om in LIFT bij te houden welke facturen betaald zijn en eventueel factuurherinneringen te sturen. 

De inrichting

Er wordt op meerdere vlakken met Exact informatie uitgewisseld. Het is van belang om voorafgaand aan de implementatie een keuze te maken uit de verschillende opties om LIFT en Exact te combineren.

Bedrijven

De bedrijven in LIFT worden gekoppeld aan de administraties in Exact Online. Als er slechts één administratie gekoppeld is aan de Exact Online gebruiker waaronder de koppeling gebruikt wordt, kan er gekozen worden voor het overnemen van de huidige divisie van de Exact Online gebruiker. Als de Exact Online gebruiker gekoppeld is aan meerdere administraties moet in de instelling van de koppeling per LIFT bedrijf de divisiecode van de corresponderende Exact Online administratie worden opgegeven.

Klanten

De klanten uit LIFT moeten gekoppeld kunnen worden aan de klanten uit Exact Online, hiervoor is het van belang dat de klantnummers in LIFT en Exact Online gelijk zijn. LIFT heeft de mogelijkheid om bij de communicatie met Exact Online de voorloopnullen van de klantnummers af te halen en een standaard verloopcode te hanteren. Voor het opzetten van de koppeling is het belangrijk om te bepalen welk pakket leidend gaat zijn qua klantnummers.

  • Als de door LIFT gegenereerde klantnummers leidend zijn hoeven klanten enkel handmatig aangemaakt en aangepast te worden in LIFT. De debiteurenexport zal
    ervoor zorgen dat de gegevens gesynchroniseerd worden.

  • Als de door Exact Online gegenereerde klantnummers leidend zijn, moet de klant zowel in LIFT als Exact Online handmatig worden aangemaakt en moet in LIFT het klantnummer worden aangepast. Indien gewenst kunnen hierna de stamgegevens van de klant vanuit LIFT naar Exact Online worden geëxporteerd met de debiteurenexport.

LET OP! LIFT hanteert één klantenlijst die beschikbaar is voor alle BV’s, Exact Online hanteert per administratie een losse lijst met klanten. Als je vanuit LIFT wilt exporteren naar meerdere administraties in Exact Online moeten de klantnummers tussen de verschillende administraties gelijk gehouden worden.

Grootboekrekeningen

De grootboekrekeningen uit LIFT worden gekoppeld met de grootboekrekeningen uit Exact Online op basis van het nummer van de grootboekrekening in LIFT en de code in Exact Online. Voor alle grootboekrekeningen die gebruikt worden in LIFT moet er een corresponderende grootboekrekening in Exact Online zijn.

BTW-tarieven

De BTW-tarieven uit LIFT worden gekoppeld met de BTW uit Exact Online op basis van de code van de Exact Online BTW. De codes uit Exact Online moeten ingevuld worden in LIFT in de opzoeklijst 'BTW-tarief'.

Betalingscondities

De betalingscondities uit LIFT worden gekoppeld met de betalingscondities uit Exact online op basis van de code van de Exact Online betalingsconditie. De codes van de
betalingscondities uit Exact Online moeten ingevuld worden in LIFT in de opzoeklijst
betalingsconditie.

Landen

De landen uit LIFT worden gekoppeld met de landen uit Exact Online op basis van de
landcodes (Exact Online hanteert hiervoor de ISO landcodes). De landcodes moeten ingevuld worden in de opzoeklijst 'land' in het veld 'export-code'.

Heb je nog vragen over de koppeling met Exact?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Was dit een antwoord op uw vraag?