Twinfield koppeling

Hoe werkt de Twinfield koppeling?

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Twinfield koppeling

LIFT heeft een gecertificeerde koppeling met Twinfield. Dit is een API koppeling waarmee op verschillende vlakken informatie met Twinfield wordt uitgewisseld. 

De debiteurenkoppeling zorgt ervoor dat LIFT klantinformatie in Twinfield zet waardoor je alle informatie maar op één plek hoeft in te vullen. Stel dat je het adres van een klant verandert zal dit ook in Twinfield worden gewijzigd. Nieuwe klanten worden ook aangemaakt in Twinfield. Het is daarvoor wel van belang dat de klantnummers uit LIFT leidend zijn, hierover lees je verder in dit artikel meer.

De factuurkoppeling zorgt ervoor dat de facturen op de juiste plek in Twinfield terechtkomen. Je kunt op elk moment ervoor kiezen om de facturen te exporteren, LIFT zal markeren welke facturen geëxporteerd zijn.

De optionele koppeling voor het beheren van de debiteuren leest de afgeletterde facturen uit. Het is daarmee mogelijk om in LIFT bij te houden welke facturen betaald zijn en eventueel factuurherinneringen te sturen. 

Twinfield koppeling met LIFT factsheet

Er wordt op meerdere vlakken met Twinfield informatie uitgewisseld. Het is van belang om voorafgaand aan de implementatie een keuze te maken uit de verschillende opties om LIFT en Twinfield te combineren.

Bedrijven

De bedrijven in LIFT worden gekoppeld aan de administraties in Twinfield. De
klantnummers uit Twinfield moeten ingevuld worden in LIFT in de opzoeklijst "bedrijf".

Klanten

De klanten uit LIFT moeten gekoppeld worden aan de klanten uit Twinfield, hiervoor
zijn 3 mogelijkheden beschikbaar:

Optie 1: De door LIFT gegenereerde klantnummers zijn leidend, de klantnummers in Twinfield worden gelijk gehouden met de klantnummers uit LIFT. 

  • Twinfield moet ingesteld worden om de klantnummers van LIFT te accepteren. Ga hiervoor in Twinfield naar de Instellingen -> Administratie-instellingen -> Dimensie-types, en kies vervolgens voor debiteuren en pas het formaat aan naar ‘[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]’.

  • Nieuwe klanten maak je enkel aan in LIFT, via de debiteuren export worden ze aangemaakt in Twinfield. De debiteuren export zorgt er ook voor dat adreswijzigingen en volledig nieuwe klanten juist in de boekhouding worden gezet.

Optie 2: De door Twinfield gegenereerde klantnummers zijn leidend, de klantnummers in LIFT worden gelijk gehouden met de klantnummers in Twinfield.

  •  Nieuwe klanten worden aangemaakt in zowel Twinfield als LIFT, het klantnummer in LIFT moet handmatig worden aangepast. Hierna kunnen de stamgegevens van de klant vanuit LIFT naar Twinfield worden geëxporteerd met de debiteuren export.

Optie 3: LIFT en Twinfield hanteren losse klantnummers, Twinfield klantnummers worden in een speciaal veld op de klantkaarten in LIFT bijgehouden

  • Hiervoor is een op maat gemaakt veld in LIFT nodig (hier kunnen kosten aan verbonden zijn, neem contact op met LIFT support voor meer informatie)

  • Nieuwe klanten worden aangemaakt in Twinfield en LIFT en het Twinfield klantnummer wordt handmatig in LIFT gezet. Hierna kunnen de stamgegevens van de klant vanuit LIFT naar Twinfield worden geëxporteerd met de debiteurenexport.

LET OP! LIFT hanteert één klantenlijst die beschikbaar is voor alle BV’s, Twinfield hanteert per administratie een losse lijst met klanten. Als je vanuit LIFT wilt exporteren naar meerdere administraties in Twinfield moeten de klantnummers tussen de verschillende administraties gelijk gehouden worden of moet LIFT per administratie de corresponderende Twinfield klantnummers kennen.

Grootboekrekeningen

De grootboekrekeningen uit LIFT worden gekoppeld met de grootboekrekeningen uit Twinfield op basis van het nummer van de grootboekrekeningen. Voor alle grootboekrekeningen die gebruikt worden in LIFT moet er een corresponderende grootboekrekening in Twinfield zijn.

BTW-tarieven

De BTW-tarieven uit LIFT worden gekoppeld met het BTW uit Twinfield op basis van de code van de Twinfield verkoop BTW. De codes van de verkoop BTW uit Twinfield moeten ingevuld worden in LIFT in de opzoeklijst BTW-tarief. In deze opzoeklijst kan ook aangegeven op welke grootboekrekening de BTW-afdracht geboekt moeten worden en of het BTW-tarief een ICT/ICP tarief is.

Landen

De landen uit LIFT worden gekoppeld met de landen uit Twinfield op basis van de landcodes (Twinfield hanteert hiervoor de ISO landcodes). De landcodes moeten ingevuld worden in de opzoeklijst "land" in het veld export-code.

Inkooporders

De inkoopordernummers uit LIFT kunnen in Twinfield ingevuld worden in het vrijetekstveld van de inkoopfactuurregels. Hiermee kunnen de factuurregels geïmporteerd worden als inkopen onder de relevante inkooporders.

Heb je nog vragen over de koppeling met Twinfield?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Was dit een antwoord op uw vraag?