Projecten
Projectbeheer
Projecttarievenwijzigingsmagiër

Eenvoudig en snel persoonsvoordrachttarieven aanpassen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat doet de magiër?

De projecttarievenwijzigingsmagiër kan, vanaf een in te stellen peildatum maar enkel voor persoonsprojecten, eenvoudig en snel alle persoonsvoordrachten voorzien van een nieuw uurtarief. Het nieuwe uurtarief wordt overgenomen van het adviesuurtarief uit het werknemercontract. Dit werknemercontract moet lopen op de tariefwijzigingsdatum en gekoppeld zijn aan de werknemer van de persoonsvoordracht.

De projecttarievenwijzigingsmagiër kan alle voordrachten op één, meerdere of alle projecten in bulk aanpassen.

Voorwaarden

Om een project te kunnen aanpassen moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

[1] Het project moet een persoonsproject zijn

[2] Het project mag nog niet gefactureerd zijn op of na de tariefwijzigingsdatum

[3] Alle werknemers op het project moeten een geldig werknemercontract hebben op de datum van de ingestelde tariefwijzigingsdatum

[4] Het adviesuurtarief in de medewerkercontractkaart moet verschillen van het huidige uurtarief op de voordracht

Tarieven wijzigen

Ga naar je Startpagina en kies in de actiebalk 'projecttarievenwijzigingsmagiër':

Startpagina in de snelkoppelingenbalk. De snelkoppelingbalk is de strook met mogelijk te starten functies aan de linkerkant van het LIFT scherm. Ga naar dit scherm om naar 'Acties...' te gaan.

Met het acties-veld op de startpagina kunnen snel acties gestart worden. Typ hier 'projecttarievenwijzigingsmagiër' en kies de optie 'Instellingen - Projecttarievenwijzigingsmagiër' om de magiër te starten.

Kies de peildatum waarop de nieuwe tarieven moeten worden toegepast en klik op de 'play' knop om het projectenoverzicht te (her)laden. Indien een peildatum in het verleden ligt of meer dan 2 maanden in de toekomst, dan zal LIFT een waarschuwing geven.

Met de '...' knop rechtsboven kunnen vele verschillende selectiefilters worden toegepast.

Rechtsboven het overzicht zit ook een filter waarmee snel enkel de aanpasbare projecten kunnen worden getoond.

De actie-kolom toont de status van het project:

• Tarieven aanpassen. Dit project kan opgepakt worden door de projecttarievenwijzigingsmagiër. Voordrachten zullen worden gesplitst in een voordracht met het oude uurtarief en een einddatum één dag voor de peildatum en een nieuwe voordracht met het nieuwe uurtarief en een startdatum op de peildatum

• Onbekende tarieven. LIFT kan voor één of meerdere voordrachten geen nieuw tarief vaststellen. Klik op deze oranje melding om direct naar de medewerker te gaan die geen werknemercontract heeft op de gekozen peildatum

• Al gefactureerd. Het project is op de gekozen peildatum al gefactureerd en kan niet meer worden aangepast door de projecttarievenwijzigingsmagiër. Op projectnivo zou je hier de persoonsvoordrachttariefwijzigingsmagier voor kunnen gebruiken

• Geen. Er zijn geen wijzigingen in de tarieven van de voordrachten voor de peildatum en adviesuurtarieven in de medewerkercontractkaart.

Het projectenoverzicht kan eenvoudig anders gesorteerd worden door één of twee keer te klikken op de kolomkop. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor de kolom 'Actie', waarbij dan de probleemgevallen direct inzichtelijk worden.