Het briefpapier

Vereisten aan het aan te leveren briefpapier voor de factuur.

Dominique Amennou avatar
Geschreven door Dominique Amennou
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de verstuurde facturen uit LIFT persoonlijk en kenbaar te maken voor je klanten kan LIFT het briefpapier van je organisatie onder het factuursjabloon plaatsen. Dit briefpapier dient gedurende de implementatie aangeleverd te worden, zodat het factuursjabloon daarmee uitgelijnd kan worden.

Het briefpapier moet aan een aantal vereisten voldoen om in LIFT geüpload en gebruikt te kunnen worden. Het aanleveren van kwalitatief briefpapier is een verantwoordelijkheid van jouw organisatie. LIFT kan en zal geen aanpassingen doen aan het aangeleverde briefpapier.

Bestandstype

Het aangeleverde briefpapier moet in .pdf aangeleverd worden. Andere bestanden zoals .png of .docx worden niet ondersteund.

Formaat

Bij professionele ontwerp pakketten kan er gewerkt worden met de zogenoemde 'cropbox'. Deze moet dan ingesteld staan op A4 'staand' formaat.

Kan de cropbox niet ingesteld worden, dan moet de gehele PDF in A4 'staand' formaat zijn.

Lay-out

Een briefpapier moet 1 tot maximaal 3 pagina's bevatten.

  • Pagina 1 wordt enkel gebruikt voor de eerste pagina van het factuurdocument.

  • Pagina 3 wordt enkel gebruikt voor de laatste pagina van het factuurdocument.

  • Pagina 2 wordt gebruikt voor alle tussenliggende pagina's van het factuurdocument.

In de meeste gevallen is de koptekst op de pagina's na pagina 1 een stuk kleiner, of niet aanwezig. Op de eerste pagina van het factuurdocument wordt er vaak begonnen met het adres aan de linkerkant van de pagina, waardoor de rechterkant van het briefpapier nog makkelijk een groter logo of extra informatie kan bevatten.

Het is verstandig om de gehele voettekst op alle pagina's niet te hoog te maken. Deze ruimte is dan namelijk niet bruikbaar voor LIFT, waardoor er onnodig gesplitst moet worden naar meerdere pagina's.

Voorbeeld briefpapier
Voorbeeld vervolgpagina briefpapier

Resolutie

De resolutie van het briefpapier bepaalt hoe scherp de logo's en teksten zijn nadat het briefpapier is samengevoegd met het factuurdocument.

Is de resolutie te laag, dan zie je dat snel terug aan de randen van tekst en logo's. Een resolutie van 300 DPI is in de meeste gevallen voldoende.

Was dit een antwoord op uw vraag?