Opzet en definities beheren

Flexibel instelbare startpagina's

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De startpagina

De startpagina bestaat uit een zelf te definieëren aantal tabbladen met de mogelijkheid om widgets zoals kaarttegels, overzichten, grafieken en databewaking toe te voegen.

Startpagina in de snelkoppelingenbalk. De snelkoppelingbalk is de strook met mogelijk te starten functies aan de linkerkant van het LIFT scherm. Ga naar dit scherm om naar het optiemenu te navigeren.

Met het acties-veld op de startpagina kunnen snel acties gestart worden zonder te navigeren door je tabbladen. Denk aan nieuwe kaarten aanmaken, overzichten starten en rapportages opvragen.

Optie menu met hierin beheeropties voor:

Via dit menu kan de gebruiker wisselen tussen de persoonlijke startpagina en de aan de gebruiker toegekende standaard startpagina's. Met de instellingen-optie kan de huidige startpaginaconfiguratie worden aangepast.

Gebruikers kunnen eventueel hun persoonlijke startpagina naar eigen inzicht instellen of gebruik maken van één of meer, door beheerders geconfigureerde, standaard startpagina's.

Startpagina's beheren

Gebruikers met het actierecht op Portalen\Startpagina- 'Startpagina's beheren' kunnen via het optiemenu op de startpagina startpagina's beheren.

Beschikbare startpagina's:

In deze tabel staan alle gedefinieerde startpagina's.

Hier is de opzoeklijst van startpagina's te beheren. Zo kan de beheerder hier startpagina's toevoegen, archiveren, verwijderen of in volgorde aanpassen zoals andere opzoeklijsten in LIFT.

Rolrechten:

Startpagina-definities moeten gekoppeld worden aan rollen. Gebruikers in een rol die gekoppeld zijn aan startpagina-definities krijgen dan, naast hun persoonlijke startpagina-configuratie, de mogelijkheid om een andere standaard pagina- definitie te gebruiken.

Voor een startpagina-definitie kan worden aangegeven worden of gebruikers in die rol de startpagina mogen gebruiken (leesrechten) of ook mogen aanpassen (configureren recht).

Vanuit de rollenkaart kan een standaard startpagina naar gebruikers gepushed worden.

Zie hier voor een documentatieoverzicht m.b.t. LIFT startpagina's.