De overwerkstand in LIFT houdt automatisch bij hoeveel overuren een medewerker gemaakt heeft. Het overwerksaldo kan ook negatief zijn. De geschreven uren worden afgezet tegen de uren die volgens het werknemercontract in LIFT geschreven zouden moeten zijn (normuren). De overwerkstand kan je vinden in zowel de werknemerkaart als het medewerkerportaal (indien zo ingesteld).

In LIFT kan je de overwerkstand op zowel uur- als dagniveau zien. LIFT geeft aan wat de beginstand was, welke correcties zijn toegepast, hoeveel uren gewerkt is, en wat de normuren in een bepaalde periode zijn. Dat leidt vervolgens tot een eindstand.

Let op: De overwerkstand kijkt nooit verder dan de indiendatum.

Het is ook mogelijk om de overwerkstand te berekenen inclusief opslagpercentages. Dit doe je door het vinkje naast de periodeselectie te selecteren.

Wijzigen van de overwerkstand

Moet de overwerkstand gewijzigd worden? Dat kan met een overwerkstandmutatie. Door op het detailblad-icoon in de werknemerkaart te klikken kan je de historie van overwerkstandmutaties zien en nieuwe mutaties toevoegen.

Net zoals bij de vakantiestand is het mogelijk om enkel een mutatie te doen of een compleet nieuwe beginstand. Ook dit kan op zowel uur- als dagniveau.

Overuren omzetten naar vakantiestand

Wil je de overuren overhevelen naar de vakantiestand? Vink dan de optie ''Overnemen naar vakantiestand'' aan. Vul vervolgens het aantal overuren dat je wilt overnemen in. Let op: Om de vakantiedagen over te nemen naar de vakantiestand, moeten de overuren van de overwerkstand af. Vul dus - (het aantal uren) in.

Overzicht van overuren genereren

Wil je de overuren uit laten betalen? Dit kan gemakkelijk door een uren- en lastenoverzicht te genereren, zodat je een overzicht van alle overuren hebt die je eventueel kan exporteren.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 , mail naar [email protected] of chat met ons!

Was dit een antwoord op uw vraag?