Persoonsproject, artikelproject of een vrij productproject

Als dienstverlener lever je vaak werkzaamheden waar de bestede tijd het uitgangspunt van de facturatie vormt. Echter kunnen artikelen, zoals bijvoorbeeld licenties ook een deel van je omzet zijn. Wij vinden dat je als bedrijf binnen je projectadministratie flexibel moet kunnen zijn om al je projecten te administreren. Om deze reden kennen wij een persoonsproject, een artikelproject, een vrij productproject en kan je ook projectsjablonen opstellen.

De verschillende typen projecten

Bij persoonsprojecten gaan wij er vanuit dat jouw collega's de uren moeten verantwoorden en dat deze urenregistratie de kern is van de omzet die wordt gegenereerd op het project. Deze projecten kunnen op nacalculatie of op een fixed price worden gefactureerd.

Bij een artikelproject lever je een artikel die eenmalig of wederkerend in rekening wordt gebracht bij de klant. Denk dan bijvoorbeeld aan softwarelicenties of een onderhoudscontract die eenmalig, maandelijks of jaarlijks wordt gefactureerd.

Een vrij-productproject zijn producten of diensten die je eenmalig factureert en waar binnen de software ook geen standaard voor is. Dit zou bijvoorbeeld een factuur kunnen zijn naar een bedrijf om de kosten van een beursstand te delen.


Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected] of chat met ons!

Heb je het antwoord gevonden?