API
XML import via de API

Hoe werkt de XML import?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voorwaarden voor een XML import

Verschillende kaarten in LIFT kunnen worden aangemaakt of bijgewerkt op basis van een XML import. De XSD waaraan deze XML moet voldoen kan bij de LIFT-omgeving worden opgevraagd. Het formaat kan per omgeving verschillen omdat dit afhangt van de inrichting van je LIFT omgeving.

Als een XML aan de vereiste XSD voldoet kan de data alsnog worden afgekeurd. Dit kan gebeuren als de XML bestaat uit te complexe regels die niet redelijkerwijs te vatten zijn in de XSD. Een XML die wordt afgewezen zal in de afwijzing een Engelse tekst bevatten met de reden.

In LIFT zijn in de API Beheerkaart op het tabblad XML Import de basis URL en end-point namen te vinden. In deze kaart kunnen de verschillende imports ook geactiveerd worden, standaard staan deze uit:

XML Import Opties

Lege velden

Handig om te weten is dat de import onderscheid maakt tussen het niet aanleveren van een veld en een veld leeg aanleveren. In het eerste geval zal LIFT de waarde van het veld niet aanpassen. Bij een lege waarde zal het veld leeggemaakt worden.

Kaarten bijwerken

Elke import kan ook aangeven op basis van welke velden er gecheckt wordt of een kaart al in LIFT bestaat. Als er één kaart gevonden wordt dan zal LIFT deze kaart bijwerken. Als er geen resultaten zijn zal LIFT een nieuwe kaart aanmaken. Als er meerdere kaarten worden gevonden, dan zal LIFT de import afkeuren.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op via 015 270 09 99 of [email protected]